6 начина се предпазите от напълняване по празниците

Носете плътно прилепнали дрехи
24 апр 2019 21:00, Михаела Лазарова
2
6 начина се предпазите от напълняване по празниците
Снимка: Istock

Най-хубавото време от годината е това, в което отбелязваме любимите си празници. Великден наближава, а заедно с него и уханието на празничните трапези, което примамва да похапнем от всички изкушения.

Най-трудно е именно да се устои на вкусните лакомства на празничната трапеза. По празниците често разваляме режима си на хранене и качваме килограми.

За да се предпазите от този риск, вижте някои малки трикове на трапезата за Великден, които ще ви помогнат да не напълнеете.

Заменете алкохола с натурално газирана вода

Избягвайте допълнително обогатената с въглероден диоксид вода. Вместо нея наблегнете на минералната, трапезната или, ако предпочитате, натурално газираната. Те са по-добрата алтернатива на сладките напитки и най-вече алкохола, тъй като са много калорични и добавят излишни калории към и без това многото такива, погълнати на празничната трапеза.

Не гладувайте преди празничната вечеря или обяд

Една често срещана грешка, която много хора правят, е да не слагат нищо в устата си, докато не седнат на трапезата. Това е неправилна стратегия, която поставя организма пред истинско предизвикателство. Може да мислите, че гладуването преди обилното хранене ви спестява излишни калории, но това е стрес за организма. Той превключва на режим „изчакване“ и когато започнете да се храните, тялото складира калориите под формата на мазнини, като начин да се предпази от последващо гладуване.

Специалисти съветват преди празничната трапеза да се похапва нещо полезно и не толкова калорично, за да може организмът да поддържа здравословния ритъм на метаболизма.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
смутен от смутита преди 4 години
Начинът е само един - да се храните като хора !Не е проблем ако се преяде един път - проблем е ако стане системно.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
6 начина се предпазите.Супер заглавие!