5 причини за появата на пърхот

Не се храните правилно
26 апр 2019 14:06, Михаела Лазарова
2
5 причини за появата на пърхот
Снимка: istock

Пърхотът може да засегне всеки. Той е най-често срещаният проблем със скалпа, който причинява не само естетични неудобства, но и сърбеж, болезненост и раздразнителност на кожата на главата. Една от главните причини за поява на пърхот са гъбичките и сухият скалп. Но съществуват и други, по-тайнствени причинители на неприятния проблем, които могат да се крият в основата на появата му. Кои са те?

Чувствителни сте към собствените си микроорганизми по скалпа

В човешкия скалп виреят гъбични микроорганизми, които при определени благоприятни условия започват да се разрастват, причинявайки пърхот и други проблеми. Сухата кожа не е единствената основа за поява на пърхот. Свръхрастежът на гъбички по нея обаче може да се окаже в основата.

Дрождите се хранят с маслата, отделяни от кожата. Ето защо невинаги сухият скалп е виновник за появата на този кожен проблем. Хората с мазен скалп и бързо омазняваща се коса също страдат от пърхот заради непоносимостта на организма им към натрупването на тези микроорганизми.

Намирате се под силен стрес

Стресът е виновен за редица заболявания в тялото ни. В този случай също може да се крие в основата му. Хормоните на стреса могат да влошат състоянието на кожата на главата, а и не само, предизвиквайки поява на пърхот, акне, зачервявания, раздразнения, обриви. Постоянният сърбеж е един от показателите, особено ако е прекалено силен.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
4
 
! Отговори
НЯМА ПО ОСНОВНА преди 4 години
ОСНОВНАТА ПРИЧИНА Е ЧЕ ВСЕ ОЩЕ СТЕ ЖЖИВ