7 aлкални храни, които помагат за отслабване

Хапвайте банани, авокадо, киноа...
10
7 aлкални храни, които помагат за отслабване
Снимка: pexels

Тя е на 55, изглежда феноменално, не само защото години наред е дефилирала на модния подиум. Ел Макферсън – изумителна, наричана често Тялото. Добрият външен вид дължи на начина си на хранене, който включва повече алкални храни. Бившият модел не консумира захар, пакетирани храни, червено месо.

В менюто ѝ се съдържат лимони, босилек, както и храните, за които ще прочетете в следващите редове. Консумацията им спомага за регулиране на pH в организма. Поддържането на киселинния баланс намалява риска от затлъстяване. Вижте кои храни да добавите към диетата си.

Авокадо

Здравословната диета се нуждае от полезни мазнини, които стимулират изгарянето на излишните такива. Авокадото е източник не само на такива полезни елементи, но спомага за неутрализирането на киселините в стомаха и подобрява усвояването на хранителните вещества от плодовете и зеленчуците. Също така редовната му консумация регулира нивата на холестерола.

Киноа

Киноата е друга алкална храна, полезна за здравето и елегантната фигура. Тя съдържа повече протеини от всяко друго зърно. Богата е и на фосфор, желязо, калций, фибри и витамин В, които подобряват всички процеси, свързани с метаболизма.

Банани

Въпреки че бананите съдържат повече захари, те също могат да подпомогнат отслабването, когато не прекаляваме с тяхната консумация. Те съдържат два основни вида фибри – устойчива скорбяла и пектин, които намаляват риска от развитието на рак на дебелото черво и подобряват храносмилането. Зрелите банани ни осигуряват витамини и минерали, които понижават кръвното налягане.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мишето нещо го е ударила само на 7-мици напоследък. "7 aлкални храни, които помагат за отслабване""7 полово предавани болести, които може и да нямат симптоми"Добави сега и мощната рецепта за бременност на певици, водещи и др.:"Всяка 7-мица 7 пъти, и всеки път 7 пъти" :)Приятно ***!! (Не само на коментари :) )
8
6
 
24
 
! Отговори
Гостилничаря преди 4 години
Пак празни приказки! Първо, Ел Макферсън се занимава само с тялото си, тя си вади парите с него, затова няма друга работа освен да го поддържа. И нещата, с които го прави далеч не са само изброените тук....... Второ, генетиката определя в твърде голяма степен различните резултати от едни и същи мерки взети по отношение на фигурата. Трето, стресът също си взема своето, а Макферсън едва ли е толкова стресирана както повечето средностатистически жени......
7
3
 
21
 
! Отговори
Някой преди 4 години
До PeterbioКажи го на преял с козунаци диабетик.
6
3
 
14
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До здравеВсичко от кауфланд.
5
3
 
7
 
! Отговори
здраве преди 4 години
Дайте рецепта за евтина прана и напълняване.
4
9
 
11
 
! Отговори
Peterbio преди 4 години
Глупости. Никоя храна не може да промени pH на организма ни.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди малко и разгледах снимките Сьщо и домати риба сирена си хапва!
2
1
 
10
 
! Отговори
Алкални храни преди 4 години
Забравили сте най-ефективната алкална храна, от която се отслабва- разтвор на сода каустик, известен и като каналин.
1
3
 
10
 
! Отговори
Диета за слабоумие преди 4 години
Стара чанта, ама лачена. Ако ядете тези гадории ще изглеждате точно като Ел макферсън, вервайте ми.