Кои напитки са опасни и кои са позволени през бременността?

Не пийте подсладени газирани напитки
Обновена: 1 май 2019 20:20 | 1 май 2019 20:18, Михаела Лазарова
2
Кои напитки са опасни и кои са позволени през бременността?
Снимка: istock

Има толкова много неща, с които една бъдеща майка трябва да се съобразява по време на бременността, за да съумее да осигури здравословно развитие на своето бебе. Храненето, приемът на медикаменти, когато това се налага, двигателната активност и предпазването от високи нива на стрес са сред най-важните постулати на здравословната бременност. Но напитките не са по-малко важни.

Всичко, което пие една бременна жена, има значение за плода. Някои напитки, като водата, са от първостепенно значение, докато други оказват по-скоро вредно влияние.

Кои напитки са задължителни през бременността и кои – непрепоръчителни заради евентуални вредни влияния, които оказват?

Пийте вода/ не пийте непроверена чешмяна вода

Водата е най-съществената сред напитките, които са необходими на организма както през бременността, така и през целия живот на човека. Водата е градивната единица на нашите тела. Клетките ни са съставени предимно от нея, което я прави незаменима напитка в здравословен аспект.

От друга страна, пиенето на вода от непроверени източници, е опасно по време на бременността. Избягвайте натурални планински извори или чешмяна вода със съмнителен характер. Те могат да са носител на опасни за развитието на плода бактерии.

Пийте пастьоризиран плодов сок/ не пийте прясно изцеден сок

Прясно изстисканият сок от цитрусови или други плодове безспорно е препълнен с важни витамини и минерали, но той може да съдържа и бактерии, макар плодовете да са измити. Ако сте бременна, за предпочитане е да пиете пастьоризиран плодов сок, който има не по-малко качества.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: воданапиткибременност
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички доктори които съм питал препоръчват най-вече обилна и честа консумация на менмилк. За записвания ми пишете на туитура. Изпълнение на поръчката до 2 часа.
1
2
 
6
 
! Отговори
джони преди 4 години
Жулете Блъди Мери - доматеният сок и целината са полезни, а водката е за дезинфекция!!