8 причини да ви е постоянно студено

Страдате от анемия
5
8 причини да ви е постоянно студено
Снимка: istock

Непрекъснато ви е хладно, дори когато на другите им е топло. Изпитвате нужда да обличате допълнителни дрехи, даже през лятото. Когато духа топъл вятър, за другите е благодат, за вас е течение, което ви кара да се чувствате настинали. Вероятно не сте просто зиморничави, както сте свикнали да се определяте. Може да има скрита причина за вашето постоянно зъзнене. Някои здравословни проблеми и медицински състояния са в основата на преувеличеното ви усещане за студ.

Хипотиреоидизъм

Намалената функция на щитовидната жлеза предизвиква забавяне на метаболизма, респективно усещане за студ. Освен това са налице суха кожа, умора, задух, запек и покачване на теглото.

Анемия

Анемиците изпитват проблеми с усещането за топлина. При тях е налице дефицит на желязо, а вследствие на това нисък хемоглобин. При това състояние кръвта се обогатява трудно с кислород, като по този начин тъканите страдат от недостиг на важния протеин. Ето защо през цялото време ви се струва, че ви е студено, което всъщност е лъжливо усещане.

Загуба на тегло

Повечето хора, които спазват диета с намален прием на калории и са в процес на сваляне на излишно тегло, изпитват усещане за студ. Това е един от страничните ефекти на отслабването. Напълно нормално е и отшумява с постигането на резултатите и задържането на теглото, когато тялото се настройва на новата вълна.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
11 причина пролетта закъснява.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Десета причина - спряха парното.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Девета причина са шведската ученичка Грета и Окасио Кортес които спряха затоплянето,Същите навремето избиха динозаврите, предизвиквайки Ледниковия Период!
2
0
 
2
 
! Отговори
8 причини преди 4 години
8 причини да почна да ви привиквам и да ви прибирам един по един ....
1
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Михи, щеше- ми- се, да- сй- ти,....И, ето,....Ти- сй,....Желая- те, във- сатенът,....Като, моделката....