7 стъпки за справяне с мигрената

Пийте повече течности
12 май 2019 09:21, Михаела Лазарова
4
7 стъпки за справяне с мигрената
Снимка: istock

Когато ви връхлети мигренозен пристъп, може да ви се стори, че светът спира да се движи. Става ви зле, светлината ви дразни ужасно много, всички звуци ви се струват непоносими, а болката е толкова силна, че се чувствате сякаш този път няма да издържите.

Не сте сами. Много хора се борят с това страдание. Когато сте си вкъщи е по-лесно да затъмните прозорците, да останете на тишина, да легнете и да си починете, чакайки медикаментите да ви подействат.

Когато обаче сте навън, на работа или имате неотложен ангажимент, а мигрената ви връхлети, е наистина трудно да се справите. Въпреки това не е невъзможно. Ето какво трябва да направите.

Оставете телефона си

Често когато се нуждаем от помощ грабваме телефона си и пишем или се обаждаме на близък човек за морална подкрепа. Не го правете. Светлината на екрана и малките букви влошават болката, защото ви карат да се вглеждате допълнително. Използвайте телефона си само в краен случай.

Вземете лекарствата си веднага

Приемът на предписаните ви за целта медикаменти трябва да се случи възможно най-скоро след появата на пристъпа. Те работят най-добре, ако бъдат приети в първите 40 минути след отключване на първото главоболие. След него може да последва вълна от атаки, които може да се влошат, ако не реагирате навреме.

Намерете тихо и спокойно място

Тъй като светлината и звуците утежняват пристъпите по време на мигрена и правят болката непоносима, усамотете се, за да можете да помогнете на нервната система да се отпусне.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Фармацевт преди 4 години
До 2 Ако имаш тия заболявания, като тия изброение от теб не се взима, приема на триптани може да се замени като добавки с Л - допа на хая лабс. За лечението ти на мигрена с високо кръвно може да се даде например двойна доза само налгезин и и след 5 - 6 ч да пиеш още едно от 275 мг но като профилактика. Избягвай аулини и паракофдал. Второто ще ти влоши кръвното заради кафеина в него, дпугото ще ти скапе черния дроб.
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФармацевтЩе прокопсаш с хедана.Аз като го пиех и получавах възпаление на червата.А никога преди това не съм имал такива проблеми.А и хедана облекчава главоболието,ама кръвоносните съдове продължават да пулсират.Ако бях разчитал на лекарства,досега да съм умрял-толкова страшна ми беше мигрената.Излекувах се с акупресура.И сига като ме заболи глава си правя масаж на определени точки и главоболието си заминава.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: фармацевтАми ако пия 5-HTP съставки и имам тенденция към високо кръвно?
1
1
 
1
 
! Отговори
Фармацевт преди 4 години
Елименсарно е тва. Взимаш един хедан от 100 мг и налгизин от 275 мг. Пиеш едно слдно след сруго по едно хапче от две и си готов. Ако мигренозния пристъп се повтори и ако има пулсации тогава пак се повтаря схемата. Налгезина се добавя към хедана само ако първия обикновено не е достатъчен за овладяване на пристъпа.