836 eвро за калмари и бира на плажа в Миконос

Собственикът на ресторанта твърди, че цените отговарят на качеството
25 май 2019 22:30, Нели Христова
109
836 eвро за калмари и бира на плажа в Миконос
Снимка: Facebook

836 евро бе принуден да плати американски турист, който поискал да си хапне калмари и да изипе няколко бири със салата Цезар на плажа на гръцкия остров Миконос.

"Не посещавайте това място, капан е", написал туристът в TripAdvisor и прикачил снимка на голямата сметка. Той поръчал една порция калмари, шест бири и три салати. Цената на една освежаваща напитка била 25 евро, на основното ястие - 98,50 евро, а на гарнитурата 19,80 евро. По думите му, тези високи суми не били опоменати в менюто.

Собственикът на ресторанта обаче е на друго мнение. Той твърди, че клиентът му не просто бил доволен, но и оставил 50 евро бакшиш. Все пак, бизнесменът бе категоричен, че посетителите трябвало да се придържат към комбо менюто за 15 евро, което заведението предлагало, щом сумата им дошла в повече.

"Цените ни отразяват нашите усилия и качеството на храната, която се сервира на един от най-хубавите плажове в света. Но естествено, можем да симпатизираме на недоволен клиент", казва собственикът Димитрис Каламарис пред Daily Mail.

"Думата "капан" обаче е несправедлива. Как може луксозните хотели да отдават стаи за 200 - 300 евро и никой да не ги сравнява с хостелите? Как може едни да слагат цена от 50 евро за яке, а друи - хиляди? Всички ли сме крадци, престъпници, лоши хора? Ние ценим нашите клиенти и сме създали продукт, който отговаря на цената си", допълва Каламарис.

Той посъветва тези, които не могат да си позволят храната му, да си поръчат специалното комбо меню, което било малко, но можело да даде представа на не толкова заможните хора, какво е вкусна храна.

Последва данъчна проверка, която показа, че ресторантът не е в нарушение. Появи се и втори случай, в който германски турист плати 300 евро. За всеки човек на плажа, заведението таксува сума от минимум 25 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази сметка подтвърждава всеобщото мнение колко е евтино да ходиш на море в Гърция.До всички поито си купуват по едно фрапе + вода и седят цял ден ден на плажа правейки се на чуждестранни туристи.
80
3
 
6
 
! Отговори
Бизнеспарко преди 4 години
Очи гледали, очи плакали.. има си меню, ако не те кефи си тръгваш.. между другито за диви калмари, пресни, в топ ресторант е съвсем нормална цената, ненормално е на Китен да ядеш австралийска цаца замразена, пържена в олио от 2016та за 10лв :))
79
2
 
9
 
! Отговори
дедо преди 4 години
Отишъл на Миконос,сега мрънка че му е скъпо. Като искаш брада,си имаш и гребенче -нали така? Аз си ходя в Бургас и не съм виждал такива сметки досега.
78
0
 
7
 
! Отговори
Григор преди 4 години
Ясно е че в Гърция е по-скъпо от слънчев бряг, освен ако не си ***, спящ в каравана и ядящ консерви от магазина. Сега остава обаче някой да ми обясни какво е общото между Гърция и Слънчев бряг? Това са съвсем различни дестинации за съвсем различни хора, имащи съвсем различни ценности и търсещи съвсем различни неща.
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гръко-поклоннициМи да вземем да защитим тогава българските мутри и местните ***, които съсипаха българското черноморие.
76
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеН 83Че то и на Тасос през юни и септември двойната стая е 35 евро.Единствената разлика е, че в Слънчев бряг през юни водата е студена, а през септември вече се е обърнало вълнението и тегли навътре.Да не говорим, че водата в морето през 80% от времето не става за къпане.
75
2
 
10
 
! Отговори
... преди 4 години
До AnonimОстровите не са скъпи. Живях 4 години на Канарските О-ви. Няма да ти казвам какви са им хубави цените. По евтино е дори от България. Така че ако сте решили да отидете на хубав остров и евтино да си изкарате, препоръчвам Ланзароте и най - вече Фуертентура. На Фуертевентура са най - хубавите плажове в целия свят. Има и черни плажове, с черен ситен пясък. Ще останете очаровани. Посетете Хандия, Коралехо и Котийо, да видите що е то хубав чист плаж, с кристално чиста и топла вода.
74
9
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
СЛЪНЧЕВ БРЯГ Е ПОЧТИ 2 ПЪТИ ПО ЕВТИН ОТ ПОЧИВКА В ГЪРЦИЯ - ТАСОС, ХАЛКИДИКИ И ПИРИЯДО 80 ЛЕВА ЗА ДВАМА С ВКЛЮЧЕНА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ ПРЕЗ ЮНИ И СЕПТЕМВРИ И ТО В НЯКОЛКО ХОТЕЛА В РАМКИТЕ НА 1 КИЛОМЕТЪР ОТ ЦЕНТЪРА И 500 МЕТРА ОТ ВОДАТА! ИМА ГИ В САЙТА НА АМОМАГЪРЦИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ ПО-СКЪПА ОТ СЛЪНЧЕВ БРЯГ
73
2
 
8
 
! Отговори
Заеви преди 4 години
Слънчев какво...?
72
5
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПРИ НАЛИЧИЕТО НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ И ЦЕНИ ОТ ОКОЛО 40 ЛЕВА НА ЧОВЕК НА ДЕН С ВКЛЮЧЕНА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ ПРЕЗ ЮНИ И СЕПТЕМВРИ Е ПРОСТО СМЕШНО ДА СЕ ХОДИ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ БООКИНГ Е СКЪП САЙТ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ ИМА АМОМА САЙТ МНОГО ПО-ЕВТИН И ДОСТАТЪЧНО СИГУРЕН! НО ВИНАГИ СЕ ПРОВЕРЯВА ДАЛИ ТИ Е НАПРАВЕНА РЕЗЕРВАЦИЯТА КАТО СЕ ОБАДИШ ДО ХОТЕЛА НЯКОЛКО ДНИ ПО-РАНО!
71
10
 
18
 
! Отговори
Акт 16 преди 4 години
Гърция е класи над България страхотно море красота просто природни дадености кво да ги прайш.А по крадливи от българите няма гърците и да крадат се защитават и си помагат българина краде за себе си за сметка на другите българи.
70
3
 
9
 
! Отговори
дедо преди 4 години
Екстра са си цените,какво прави там? Да беше отишъл в Китен ако иска цаца за 2,50 лв.
69
12
 
12
 
! Отговори
Гръко-поклонници преди 4 години
жалко е как защитавате крадливите елини
68
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо скъпо не виждам поръчал е 6 порции калмари не една като иска евтино в Макдоналдс.В цял Свят ресторантите са скъпи особено по курортите.
67
0
 
4
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До SHEFAСега ти носят бутилка вода от 1.5 л. Не влиза в сметката. Както и окмплимента от заведението в края на обяда - като диджестив мастиха, лимончело или нещо друго или пък сладкишче.
66
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в Гъция било евтино :) Бягайте от българските курорти и плащайте европейски цени!
65
0
 
4
 
! Отговори
Joe преди 4 години
*** и ти си една риба.. Като не са ти казали, че са уловили калмарите току що пак добре..
64
3
 
12
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Хубав турист,вероятно е сумист,Шест порции калмари,шест бири,три салатки и още две,три глезотии.Двеста и два килограма.
63
1
 
23
 
! Отговори
Anonim преди 4 години
До 22Не знам за цената на целите калмари как я определяш. Ял съм такива в Гърция в таверни с бая висок рейтинг и цени с порция риба и по 50 евро и нагоре за екзотичните видове. Точно калмарите за над 15ина не са били.Иначе цялата история с коментар на цените е щуротия. Отишъл си на дадено място, има обявени цени. Поръчал си и после ревеш... Вече питаха защо не се реве примерно за Монако. И, да, островите са скъпи, защото ВСИЧКО се доставя отдалеч с кораби
62
1
 
25
 
! Отговори
баси как се дразня! преди 4 години
Не "опоменати", а упоменати, *** Христова. Упоменати.