Кои са знаците, че лицето ви старее по-бързо?

Кожата ви изглежда вяла
26 май 2019 19:55, Михаела Лазарова
0
Кои са знаците, че лицето ви старее по-бързо?
Снимка: Istock

Знаете ли, че един от първите признаци, че лицето ви старее по-бързо е намаляването обема на устните? Колагенът, на който дължим младежкия си вид е отговорен и за плътността на устните ни. Сред другите признаци, че лицето ви се нуждае от повече грижи са поява на тъмни кръгове, подпухване на клепачите, поява на милиуми, както и:

Поява на петна

Стареенето на кожата е част от естествения процес на стареене, но начинът на живот и факторите на околната среда могат да допринесат да изглеждате по-възрастни. Слънцето с всяка година става все по-агресивно към кожата. Увреждането от UV лъчите може да нанесе вреди, като появата на пигментни петна, които са упорити за премахване.

Например, знаете, че слънцето може да навреди на кожата ви, но това увреждане може действително да остави външния вид на кожата ви с неприлични кафяви петна. „С влизането си в 30-те години започваме да виждаме кумулативното (натрупващото се) въздействие на уврежданията от слънцето, включително петната от него.“, казва дерматологът Уитни Боу, автор на „The Beauty of Dirty Skin“.

„Голяма част от уврежданията, които причиняват слънчевите петна, са предизвикани от UV лъчи, но хормоните също могат да ги подхранват.“ – допълва Боу.

Кожата ви е станала по-суха

През тийнейджърските и младежките си години се радваме на изпъната кожа, която е добре хидратирана, макар и с повече отделяне на себум и някоя друга пъпчица. С напредване на годините и малките пропуски в ежедневната грижа, защитният горен слой, кожата като цяло може да намали своята хидратация, да стане по-суха и склонна към раздразнения.

В допълнение слънцето, тютюнопушенето, неправилното хранене и дори стресът, могат да допринесат за този срив. Не забравяйте, че дори и кожата ви да е смесена към мазна, тя се нуждае от ежедневна хидратация.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари