7 симптома, които не са безобидни

Треперене на ръцете, прескачане на сърцето...
27 май 2019 05:30, Михаела Лазарова
3
7 симптома, които не са безобидни
Снимка: Istock

Преди да попитате доктор Гугъл дали бенката на челото ви е рак или дали главоболието ви подсказва за тумор в мозъка, прочетете и нещо успокоително. Запомнете – не всеки ужасяващ на пръв поглед симптом е сигурен знак за животозастрашаващо състояние. Ако имате каквито и да било съмнения относно здравето си, винаги първо се консултирайте с лекар специалист. А дотогава запомнете, че някои плашещи симптоми могат и да са напълно безобидни усещания, които няма да ви убият ни най-малко. Кои са те?

Болка в гръдната област

Когато се спомене болка в гръдния кош първото, което си мислите, е инфаркт. Повечето пъти болката в гърдите е признак на високи нива на стрес и напрежение по нервните пътища, което се отразява на костите и тъканите в различни части на тялото. Най-вероятно не сте им обърнали внимание, докато не ви заболят гърдите.

Прескачане на сърцето

Ако някога сте имали усещането, че сърцето ви пърха в гърдите ви, значи знаете какво е усещането „да ти прескочи сърцето“. Това усещане може да се провокира от нервно напрежение, от хормонален дисбаланс, от дехидратация, а може да се случи и просто както си лежите. Обикновено няма повод за притеснение. Случва се и по време на или след тренировка при натоварване на сърдечния мускул при кардиотренировка.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


3
Още от Здраве
Кои са знаците, че лицето ви старее по-бързо?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
13
 
! Отговори
Korean soup преди 3 седмици
Последно, симптомите безобидни или обидни са?
2
2
 
4
 
! Отговори
....... преди 3 седмици
tolkova poznato
1
0
 
12
 
! Отговори
Идиоти преди 3 седмици
Дори не сте копирали правилно статията.