Какви са рисковете за здравето при аналния секс?

Рискът за заразяване с ХИВ е 30 пъти по-висок
31 май 2019 23:00, Eкип на Puls.bg
97
Какви са рисковете за здравето при аналния секс?
Източник: Reuters
Аналният секс създава особено по-висок риск от трансмисия на различни инфекции в сравнение с други видове сексуални актове.
 
Основните рискове при този акт идват от особеностите на аноректалната мукоза – поначало тя няма добра лубрикация и дебелината на лигавицата не предвижда високи съпротивления. При анален секс лесно се травматизира и досегът с подлежащите тъкани и кръв създава условия за по-лесна трансмисия на инфекции и у двата партньора.
 
Според някои източници при анален секс рискът за заразяване с ХИВ е 30 пъти по-висок. Освен това трябва да се има предвид и богатата микробиота в аноректалната лигавица, която при попадане в мъжката уретра може да причини различни инфекции. При мъжете по-голямата дължина на уретрата се свързва с по-добро отмиване на попадналите бактерии при уриниране, и все пак аналният секс създава голям риск от колонизация на пикочните пътища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: ХИВинфекциясекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При добра хигиена (клизми, промивки) опасността от инфекции при aнален ceкc спада. И кой каза, че aнален секс е невъзможно да се прави с презерватив!?
4
3
 
38
 
! Отговори
Каракачанско псе преди 4 години
А още по-нездравословно е ако след аналния последва орален секс
3
4
 
13
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
А ЗАЩО ИЗНАСИЛВАТ МЬЖЕ ТОЕСТ МЬЖЕ ИЗНАСИЛВАТ МЬЖ
2
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коментарите са част от пряката демокрация. Неразделна част, бих казал.Бе вие к'во си я представяте демокрацията бе???Волята на народа. На овцете. На добитъка. Това е демокрация, другари!!!Ората сакат Елена да е убава - и она си е убава!К'во сакате бе, ора???
1
8
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казват, че и сладкото е вредно, но е сладко, нали?