4 промени в храненето, които предпазват сърцето

Наблегнете на постните протеини
0
4 промени в храненето, които предпазват сърцето
Снимка: istock

Високото кръвно налягане (хипертония) е сред водещите причини за инфаркти, инсулти и смърт. Контролът му е съществен в превенцията на сърдечносъдови инциденти. Двигателната активност и храненето са част от процеса на овладяване на високото кръвно налягане освен медикаментозното лечение, ако се налага такова.

Съществуват някои здравословни промени в начина на живот, които можете да направите и които намаляват съществено риска от сърдечносъдови проблеми и контролират кръвното налягане.

Поставете акцент върху зеленчуците, плодовете и нискомаслените храни и млечни продукти

Плодовете и зеленчуците са най-добрите източници на фибри. Те имат свойството да контролират кръвното налягане и да подобряват състоянието на сърдечносъдовата и храносмилателната система.

Нискомаслените продукти, както и тези, съдържащи полезни мазнини и мастни киселини, помагат за редуцирането на лошия холестерол и предотвратяват полепването му по стените на кръвоносните съдове под формата на запушващи плаки.

Наблегнете на постните протеини и полезните за сърцето мазнини

Протеините са необходими на организма, за да функционира правилно. Но наблягането на тежките животински протеини като основен акцент в менюто може да има негативен ефект върху сърдечносъдовата система и кръвното налягане.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари