Чай от жасмин за отслабване и силен имунитет

Грижи се и за здравето на сърцето
Обновена: 3 юни 2019 15:22 | 3 юни 2019 15:22, Михаела Лазарова
2
Чай от жасмин за отслабване и силен имунитет
Снимка: Istock

Той има приятен аромат и вкус. Чаят от жасмин е традиционна напитка в китайската култура, но не се счита за билков чай, тъй като може да бъде зелен, бял, черен или олонг, който е ароматизиран с жасминови цветове, за да му се придаде уникален аромат и вкус.

Въпреки това, консумацията му има редица ползи за здравето, но не се препоръчва да се приема от бременни, на празен стомах, ако имате стомашни проблеми или чувствителност към кофеин. За какво може да бъде полезна тази напитка?

Полезен за здравето на сърцето

Редовната консумация на жасминов чай може да помогне за регулиране нивата на липопротеините с ниска плътност (LDL) известни още като лош холестерол, както и на общия холестерол. И двата фактора могат да допринесат за сърдечни проблеми, когато не са в норма. Редица проучвания показват, че чаят от жасмин подобрява кръвообращението, намалявайки риска от образуването на кръвни съсиреци.

Чудесна напитка при безсъние

Жасминовият чай влияе върху нервната система, като неговите успокояващи и лечебни свойства спомагат за отпускане на напрежението. Чаша чай от жасмин ще ви помогне да спите спокойно, благодарение на своите седативни съединения.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли някакви научни доказателства или поредното преписване от "достоверни" източници от типа "на една позната и казали"
1
0
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
- Чай за надебеляване няма ли, бре?