Вредни навици, които увреждат бъбреците

Чест прием на някои медикаменти
Обновена: 6 юни 2019 10:50 | 6 юни 2019 10:50, Михаела Лазарова
6
Вредни навици, които увреждат бъбреците
Снимка: istock

адържане на урина, недостатъчна консумация на вода, неглижиране на настинки, са само част от лошите ни навици, които излагат на риск здравето на бъбреците ни. Органи, участващи в образуването на червени кръвни телца, регулират кръвното налягане, детоксикират вътрешните органи, елиминират излишните течности, контролират всички основни минерали, съдържащи се в кръвта.

Кои други навици могат да нарушат функцията им?

Продължително седене

Знаете ли, че редовната физическа активност спомага за регулиране на кръвното налягане и поддържане на нормален метаболизъм на глюкозата? Все фактори, които са важни за поддържане на бъбречното здраве. Седенето за дълги периоди от време без движение може да увеличи риска от бъбречно заболяване с 30%. Ако работата ви е зад бюро и седите продължително, опитайте се 2-3 пъти седмично да спортувате или ходете повече пеш.

Претоварване

Вдигането на твърде тежки предмети, претоварването с тежести в спортната зала, като цяло тежката физическа активност, може да навреди на здравето на бъбреците. Състоянието е познато още като рабдомиолиза, при което набраздената мускулна тъкан, наречена миолиза се разпада и освобождава мускулния белтък в кръвния поток. Състоянието може да протече и без симптоми.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До УБиват с хлорреклама на минералните води ли правите?
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пийте само дестилирана вода.
3
0
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Чак такива конспирации не вярвам да има .... НО избягвайте или въобще не пийте вода от чешмата, или ако пиете и правете обратна осмоза там триковете с замразяване размразяване, а най добре си пълнете от разни извори или купувайте минерална !!!!
2
3
 
8
 
! Отговори
Бог да ни прости преди 4 години
В България/Bulgaria страна членка на Европейския съюз ,WHo,NATO and UN убииствата с хлро токсични води и йодирана сол са най високи в целия обитаем свят.На първо място в света сме по убити с инсулт,инфаркти,рак и поразени с диабет.Новост в диагностиката е разпознаване на отровени с калиев йодит и хлор токсични води чакащи да умрат или от инсулт или от инфаркт.миришат на калиев Йодит леко зачервени лица ..Развиващи ракови маркери се разпознават отлично вкл на терористични камери в училища яс
1
6
 
4
 
! Отговори
УБиват с хлор преди 4 години
Масови убиици и жестоки терористи провеждат масова ликвидация на БЪлгарите в БЪлгария чрез отравяне на питейната вода с хлор токсични и канцерогенни съединения.децата в ясли градини и училища развиват специфично жълто просъхване пре драково заради приемане на отровни до милиони пъти над допустимото води от чешмите вкл като супи,чай кафе.Терористите продават в магазините само отровно йодирана сол.