Съвети за отслабване, в зависимост от формата на тялото

30-минутни упражнения трябва да бъдат включени в ежедневната ви програма
3
Съвети за отслабване, в зависимост от формата на тялото
Снимка: Istock

Начинът, по който сме склонни да пълнеем и местата, на които трупаме мазнини, до голяма степен са генетично предопределени. Въпреки това има възможност да се опитаме да накараме тялото си да престане да трупа тлъстини на определени нежелани места като променим начина си на хранене и двигателна активност.

Какво трябва да направите, ако сте с ябълковидна форма на тялото?

Според д-р Робърт Греъм, който споделя в интервю за MindBodyGreen своите възгледи за това какво трябва да правим, за да променим начина, по който тялото ни трупа мазнини, ако сме с ябълковидна форма на тялото (мазнините се трупат предимно около талията и горната част на торса), трябва да наблегнем на сложните въглехидрати, бобовите храни, овесените ядки.

Тези храни намаляват секрецията на инсулин и контролират неговото усвояване. Това спомага за намаляване на коремните мазнини, така характерни за хората с тази форма на тялото, страдащите от инсулинова резистентност, диабет, синдром на поликистозните яйчници, хипотиреоидизъм.

Поддържането на инсулина в нормални граници спомага за редукцията на коремните мазнини и предотвратяването на натрупването на нови такива в областта на талията.

Препоръчително е да се консумират също полезни мазнини, като зехтин, риба, авокадо, ядки, семена. Важно е да намалите или ограничите изцяло приема на трансмазнини, наситени мазнини, хидрогенирани мазнини, които провокират трупането на мазнини в коремната област.

Стресът също трябва да се намали до минимум, защото той оказва негативно влияние върху тялото с ябълковидна форма. При стрес се повишават нивата на кортизол в кръвта, който в допълнение към нерегулирания инсулин прави картината още по-сложна за овладяване.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


3
Още от Здраве
5 признака, че басейнът е опасен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Цитат от dnes.bg

Министерството на здравеопазването обсъжда промени в закона за здравето, с които да се забрани на хора, които нямат необходимото образование, да предлагат и прилагат диети.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много скоро ще стане подсъдно да се дават съвети за хранене от некомпетентни лица.