Как да стегнем отпуснатите ръце

Съществуват някои често срещани грешки, които трябва да избягвате
16 юли 2019 21:40, Михаела Лазарова
5
Как да стегнем отпуснатите ръце
Снимка: pexels

Стегнатите и оформени ръце са важни не само за мъжете, но най-вече за жените. Кожата от вътрешната страна на ръцете е нежна и лесно се отпуска. Това предизвиква неприятен изглед, когато си вдигнете ръката. Висящата и клатеща се кожа в долната вътрешна страна на ръцете е гледка, която не бихте искали да виждате. А с годините опасността от нея става все по-голяма, особено ако сте отслабнали или се опитвате да постигнете по-стройна фигура.

На помощ идват упражненията за ръце, които са от голямо значение за стягането на мускулатурата в тази област и предотвратяването на отпускането и увисването на кожата.

Съществуват обаче някои често срещани грешки, които много хора допускат при упражненията за ръцете. Кои са те, за да не ги повтаряте и вие?

Съсредоточавате се само върху бицепса

Много хора погрешно смятат, че наблягането на упражненията за бицепсите ще им помогне да стегнат ръцете. Всъщност, за да стегнете висящата кожа в задната долна вътрешна част на ръката е необходимо да не забравяте и за упражненията за трицепса, който е мускулът, отговарящ за разгъването на ръката. Подходящи са упражнения на изтласкване и странично повдигане на тежести, които помагат за стягането на трицепса.

Не довършвате броя повторения

Ако треньорът ви ви съветва да правите точно определена бройка повторения на упражненията с тежести, следвайте неговите съвети. Бройката на повторенията, както и паузата между тях има значение за правилното изграждане на мускула.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: фитнесспортупражнения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Therapy преди 4 години
Чувал съм, че миенето на чинии и правенето на салати много помагало.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С лъскане не е ли по-лесно и по-приятно?