Защо да готвите с джинджифил?

Полезен е в превенцията на диабет
19 юли 2019 19:23, Михаела Лазарова
1
Защо да готвите с джинджифил?
Снимка: istock

Джинджифилът не е просто пикантна подправка към някои ястия от източната кухня, предимно сушито. Той е много полезен корен, пълен с хранителни вещества, витамини и антиоксиданти и има много ползи за здравето. Можете да го добавяте пресен към вашите ястия или като маринована гарнитура, но не го пропускайте, защото заслужава специално внимание.

Джинджифилът потиска гаденето и повръщането

Джинджифилът във всичките му форми, включително и като чай или отвара, има мощно потискащо действие при състояния на гадене, повръщане, стомашно-чревни проблеми, бременност.

Джинджифилът е страхотен за добро храносмилане

Джинджифилът успокоява подутия корем, потиска образуването на газове и спомага за разсейването им. Ензимите в него подпомагат храносмилателните ензими в стомаха и подобряват обработката на храната.

Джинджифилът помага за успокояване на мускулна болка

Този корен притежава мощни противовъзпалителни свойства. Полезен е при мускулна треска след тренировки, защото успокоява болката и отпуска тялото.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дайте какво количество джинджифил дневно да се консумира