Все повече млади хора получават инсулт

Основни фактори са наднормено тегло и нелекуван диабет
25 юли 2019 18:53,
6
Все повече млади хора получават инсулт
Снимка: pixaBay

Налице е тенденция все повече млади хора да получават инсулт, съобщиха от университетската клиника по неврология в Плевен.

Факторите за това са наднормено тегло, нелекуван диабет, нелекувано високо кръвно налягане, ирационално хранене, посочи началникът на клиниката доц. д-р Мая Дановска.

Според нея в горещото време има повишаване на вероятността от получаване на такъв удар.

Най-младият пациент, преминал през клиниката от януари, е 37-годишна жена. Тя е постъпила навреме в болницата и й е направена тромболиза.

Никога не крийте тези симптоми от доктора си!

От началото на годината в тази университетска клиника в Плевен са направени 10 тромболизи, като четири от тях са само за месец.

Медиците алармират хората да се пазят в горещото време.

От началото на годината през държавната плевенска клиника по неврология са лекувани общо 419 пациенти с исхемичен мозъчен инсулт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПОЛУЧАВАТ ЩОТО НЕ СА СИ НАПРАВИЛИ КУРС СЪС БЕЛТЪК ОТ ЯЙЦЕ!!!ОТ ДОКТОР МЕРМЕРСКИ: 20 ДНИ СЕ ЯДЕ ПО ЕДИН БЕЛТЪК НА ГЛАДНО ПРЕДИ ЯДЕНЕ ПОЛОВИН ИЛИ 1 ЧАС ПРЕДИ ЗАКУСКАТА!!ТОВА УКРЕПВА ЦЯЛАТА КРЪВОНОСНА СИСТЕМА И СПИРА НАПЪЛНО И КЪРВЯЩИ ХЕМОРОИДИ ДОРИ!-----------ОСВЕН ТОВА ЧАЙ ОТ ГЛОГ ЛИСТА И ЦВЯТ АКО СЕ ПИЕ ЩЕ ВИ ИЗЧИСТИ КРЪВОНОСНАТА СИСТЕМА ОТ ПЛАКА И ХОЛЕСТЕРОЛ И ЩЕ ЗАЗДРАВИ СЪРЦЕТО ТОВА НЕ Е ШЕГА!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ееей ще ни избият като дроздофили еднодневки на ув ламба.
3
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кво сга ? Требе ли а ревнъ ?
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки ден управляващите сервират по една кръвновдигаща реформа, сега са приготвили кръвновдигащата приватизация на НЗОК и даване на 5 милиарда лева на частни мутрозастрахователи. Които ще лекуват българина от кръвно и всички болести. Необходима е кръвносваляща оставка за лобистчетата, които са взели кръвнонамалящи суми пари от господарите си. В името на народа !!
1
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като вземаме болничен казват, че е фалшив. Ще мрем от инсулти за да не ни обвинят за измамници. Системата ни убива.