Бягайте сутрин за повече енергия през работния ден

Всеки сам за себе си преценява какво разстояние да пробяга
31 юли 2019 11:53,
5

Сутрешното бягане заражда организма с енергия за целия работен ден, обясни ултрамаратонецът Красимир Георгиев. Според него е изключително полезно човек да излезе на сутрешен крос преди началото на деня, вместо да тръгне веднага за работа и да пуши цигари.

Всеки сам за себе си може да прецени какво разстояние да пробяга, обясни Георгиев. Той бе категоричен, че съвсем спокойно човек може да премине 5-10 километра.

"Идеята на сутрешното бягане е човек да се зареди преди началото на деня. Тялото ни има нужда от зареждане. Сутрин вместо веднага да се събудим и да идем на работа идеалният вариант е да излезем да изтичаме 5-10 километра. Това ни зарежда за целия ден. Активността, която човек прави рано сутрин, не може да бъде заменена", каза ултрамаратонецът.

Не може да се каже с точност обаче дали бягането вреди на ставите. Спортистът разясни, че ако човек не може да тича може да си избере друг вид тренировка, която да го зареди с енергия преди работния ден.

"Ако бягането не му се получава на човек той може да тренира нещо друго - да кара ролери, например. Сутрешното бягане всеки си го моделира сам и решава къде и колко време ще тича. Вече има много площадки, на които има лостове и халки и хората имат възможност да тренират. Тялото е една изключителна машина и трябва да се поддържа с балансиран начин на живот", обясни ултрамаратонецът пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Миро преди 4 години
Бягам сутрин от работа , за повече сили през деня.
4
2
 
4
 
! Отговори
Танер преди 4 години
Тая статия е за депотати предполагам щот в бг се бачка по 12 часа на фен в жегата и си представям как ще станеш в 4 сутринта да бягаш 10 км и да идеш на работа в 6 и да имаш енергия за целия ден
3
2
 
2
 
! Отговори
Палавник преди 4 години
Къде да бягаме ?Във фитнес зала, в морската градина или по улиците ? : ) : D xd
2
3
 
4
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
До ултрамакаронецСтава дума за сутрешно бягане, ти ако ставаш в 13 часа работата е друга :)
1
6
 
5
 
! Отговори
ултрамакаронец преди 4 години
Стига с това бягане в тая жега ве! Джогингът всеки ден е чудесен начин да получите инфаркт преди 40 годишна възраст.