Гърция забрани вноса на българско свинско

Строги проверки по граничните пунктове
1 авг 2019 17:15, Йордан Бързаков
11
Гърция забрани вноса на българско свинско
Снимка: Reuters

Гърция забрани вноса на свинско месо от България. Строги са проверките на граничните пунктове, като под пълна забрана е вносът на свинско месо и продукти, предава БНР.

Вземат се превантивни мерки срещу разпространението на африканската чума по свинете. Силен е контролът на властите в пограничните райони с България.

Още по темата
Агенцията по безопасност на храните в Гърция въведе извънредни мерки по контрол след информацията за огнища на африканска чума по свинете в България.

"Няма регистриран случай в Гърция", заявиха пред медиите от аграрното министерство.

Специалисти обаче предполагат, че е въпрос на време вирусът да засегне и свинефермите в Гърция.

В пограничните райони е наложен строг контрол. Всички собственици на свинеферми са информирани и задължени да вземат превантивни мерки. Екипи на специалисти са в постоянен контакт с фермерите и извършват изследвания на свинете.

Проверяват също за сертификати за свинете в кланиците.

Новият премиер Кирякос Мицотакис се информира лично за прилагане на мерките срещу разпространението на африканската чума по свинете.


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В отговор България да затвори границите с Гърция.
9
0
 
8
 
! Отговори
Ванката преди 1 година
Е как така, нали миналата седмица виден БАБХ-аджия се обясняваше, че ние не сме забранили вноса на месо от Румъния преди година, щото сме били в ЕС и не можело!?
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 6
Прокуратурата да те привика да дадеш показнаия за тези неща, които пишеш. Ако са истината да вървят напред, ако не са да те съдят тебе.
7
1
 
16
 
! Отговори
vlady преди 1 година
Смешните тараби по границите не могат да спрат нито животни нито хора. За тях Борисов определено има вина. Редно е виновните за тарабите да бъдат настанени в Кремиковци Хилтън, Черна Гора, Дебелт или друго подобно заведение с далеч по-сериозна ограда, да гледат и да се научат как се прави.
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Я па ти..

Напротив. Всичко е свързано със зета на Борисов и договор сключен от същия Борисов, който още не е оповестен, за внос на свинско от "една държава" - 100 000 тона !
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ще го изтребят бе льохмани това е зараза. Вие бавно развиващи ли сте. В Китай върви същата процедура над 60%от месото е унищожено. Образовайте се малко плиткоумни драскачи.
4
15
 
6
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Анонимен 1 Алооо , по кротко. Каква вина има Борисов за чумата по свинете ? Едно време границите бяха заключени и чумата нямаше от къде да влезе.Сега е разграден двор и това не е по вина на Борисов.
3
6
 
20
 
! Отговори
ай сиктир преди 1 година
За 5 века турците не успяха да ни откажат от свинското, но като гледам гербавите ще успеят.
2
0
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Почваме да изнасяме за Турция тогава.
1
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво българско свинско, ти свичко изтрепаха! Честито управление на Бойко Тиквата, тоя ни съсипа тотално! *** бокллукаа