8 храни, които пречат да отслабнете

Избягвайте плодово кисело мляко
14 авг 2019 12:03, Михаела Лазарова
2
8 храни, които пречат да отслабнете
Снимка: Istock

Когато се опитваме да отслабнем пробваме всякакви диети и методи за ускоряване на метаболизма. Един от най-ефективните обаче си остава пресмятането на калориите, приети през деня. Така контролът на теглото е най-пълноценен, защото не се лишаваме от цели групи хранителни вещества например, и организмът ни се радва на богато разнообразие от храни.

Някои здравословни храни обаче носят повече калории от очакваното. Така те се явяват като допълнително количество към общото прието за деня, което може да се окаже разковничето за повишаването на теглото. Ето кои са те.

Смути

Смути е много популярен начин за консумиране на полезни хранителни вещества напоследък, но това не го прави диетично в никакъв случай. Смутитата обикновено съдържат повече калории, отколкото в една стандартна порция храна с месо и салата, тъй като за да се получи една чаша от гъстата плодова или зеленчукова напитка са необходими повече продукти. Съответно, това прави смутито наситено откъм калории. Неслучайно се препоръчва да се консумира сутрин, за да можете да изразходите приетите калории евентуално с течение на деня.

Суши

Сушито изглежда диетично, защото включва най-много 2-3 съставки, едната от които риба или морски дарове. Хапките са много малки и човек няма усещането, че поглъща много калории. Това обаче е лъжливо усещане, особено в комбинацията с винаги присъстващия бял ориз, който е наситен на въглехидрати. Ако похапвате повече рулца суши, за да се заситите, това играе лоша шега на вашата диета за отслабване.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: диетарибасмути
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Също и от плодовете се пълнее. Имах един заек, хранех го с обелки от банани и стана много дебел и тлъст.