Кои плодове са полезни за здравето на всеки орган

Те ни осигуряват важни хранителни елементи
Обновена: 26 авг 2019 15:27 | 26 авг 2019 15:20, Михаела Лазарова
3
Кои плодове са полезни за здравето на всеки орган
Снимка: pexels

Знаем, че ние сме това, което ядем. Природата е създала така храните, които слагаме на трапезата, че да ни напомнят за здравето на кой орган имат особени ползи. Известно е, че морковите са полезни за зрението, селъри за костите, бобът за бъбреците. Важна част от менюто ни са плодовете. А знаете ли кои плодове да хапвате по-често за здравето на всяка система?

Вижте повече в следващите редове.

Грейпфрут - за млечните жлези

Грейпфрутите, заедно с други цитрусови плодове като портокали и лимони, изглеждат точно като млечните жлези. Защо да хапвате по-често грейпфрут? Той съдържа съединения, наречени лимоноиди, за които се смята, че могат да намалят риска от развитието на рак на гърдата. Освен това редовната консумация на цитрусови плодове се грижи и за здравето на лимфната система.

Авокадо - за женските репродуктивни органи

Авокадото е чудесно не само за вашата здравословна диета, но консумацията му се грижи за здравето и функциите на женската репродуктивна система. Учени смятат, че авокадото спомага за баланса на хормоните, намалява риска от рак на шийката на матката, помага за по-бързото влизане във форма след раждането.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Бостан преди 4 години
А дините, пъпешите и тиквите за какво са полезни тогава?Все пак по тези ширини папая и авокадо не растат, а бананите са само примамка омаймуняване на ***.
1
2
 
7
 
! Отговори
Бай Евстати преди 4 години
сливи !!!но само ако е престояли и после сварено и дестилираноинак тия семки запушват ауспуха и става леко проблематично