Кои храни е добре да избягвате, когато сте на почивка?

Непастьоризирани млечни продукти са сред тях
29 авг 2019 23:00, Михаела Лазарова
9
Кои храни е добре да избягвате, когато сте на почивка?
Снимка: istock

Когато заминете на дългоочакваната почивка, ваканция или пътешествие в друга държава, трябва да мислите не само за прекрасните емоции, които ще преживеете и чудните гледки, които ще видите, но и за здравето си.

Пътуванията на места, които са далечни от вашето родно място или местообитание, крият немалко опасности, касаещи най-вече храната и водата. Замърсени продукти, вода със съмнителен състав, сурови местни деликатеси са само част от опасностите, които ви дебнат, докато сте на почивка.

Тези храни и напитки могат да съдържа бактерии, които да ви причинят инфекции, включително и непознати за организма ви, с които имунната ви система няма да може да се справи сама.

Вижте кои храни и напитки трябва да избягвате, когато сте на ваканция някъде.

Сурова и полусурова риба, морски дарове

Когато сте на почивка на морето няма как да не ви се прияде прясна риба, миди, раци, изобщо морска храна. Тя обаче носи много рискове. Най-опасна е, когато продуктите са сурови или полусурови. Бактериите от тях могат да причинят разстройство, силни коремни колики, повръщане, инфекции. При страдащи от хронични заболявания и хора в по-напреднала възраст като усложнение могат да се явят и остри сърдечносъдови инциденти вследствие на острите спазми в мускулатурата.

Вода от чешмата

Когато пътувате някъде, в никакъв случай не пийте вода от водопроводната мрежа. Винаги е за предпочитане да се снабдите с бутилирана вода. Не забравяйте и да източите добре водата от водопровода, когато се настаните в квартирата, хотелската стая или бунгалото, което сте наели. Застоялата вода във водопровода също крие опасни бактерии, една от които е легионелата, причиняваща така наречената „легионерска болест“.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
0
 
! Отговори
pepe преди 4 години
Да това важи ако човек ходи на нашето море И НИКЪДЕ ДРУГАДЕ В ЕВРОПА!!!За далечния изтоко няма да говорим, но и там май ще излезе, че е по-добре.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До другарите на витошка утре да пием кафе на Богров или герман