7 начина, по които запекът вреди на здравето

Поява на главоболие
12
7 начина, по които запекът вреди на здравето
Снимка: Istock

Бавно отслабване, свръхактивен пикочен мехур... Това са само част от проблемите, които могат да възникнат, ако страдате от запек. Ако не се изхождате всеки ден, то вие имате проблеми с изхождането. Запекът е състояние, което не бива да бъде подминавано, защото може да доведе до други неприятни състояния. Вижте някои от тях.

Поява на хемороиди

Нередовното изхождане крие риск от появата на хемороиди. Мускулната обвивка на червата се състои от гладки мускулни влакна, които задвижват отпадъците и храната по протежение на червата. Когато мускулите са подложени на натиск при напъване по време на изхождане поради задържане на отпадъците, това оказва влияние върху вените на ректума. В резултат изхождането е болезнено, съпроводено с кървене.

Промени в състоянието на кожата

Според специалисти, има връзка между състоянието на кожата и това, което се случва в нашата храносмилателна система. Когато чревната флора е в дисбаланс в резултат на запек, кожата започва да страда.

Подпухване, тъмни кръгове под очите, обриви и акне, могат да възникнат в резултата на чревни неразположения. Нередовното изхождане причинява натрупване на токсини, които ако организмът не успее да елиминира, могат да се проявят и като кожни проблеми.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: кожазапектоксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
гого преди 4 години
ами така, както е седнала на тоалетната е ясно, че ще изхожда трудно и ще има запек. Природата е създала човека да се изхожда клекнал - цялата ни анатомия е така устроена. Когато човек е седнал на тоалетната, изходът на дебелото черво е блокиран - това всеки доктор ще ви го каже. И се налага напъване, то пък докарва хемороиди и така в омагьосан кръг. Вижте прочетете squat.beinsa.info и се образовайте
5
0
 
1
 
! Отговори
Запек преди 4 години
Минаваш под дъгата, за мъже се отнася само, и запека ти изчезва ВИДНАГЪ!БХК-***, не е младежи повече!!!!За женските, по шарена любов и запеканката БЯГА, БЯГА, само хигиена преди това, да не става деамата Тухларски ботуш
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сухото ядене предизвиква запек. Ако консумирате течни ястия и пиете по литър вода няма да имате проблеми.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая на снимката ще си умaже халата яко, ама добре че има запек! Иначе не ми се мисли. Особено ако седне после на дивана.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това означава, че и при най-тежките форми на затегнат стомах, ако няколко дена подред прилагате сутрин тази терапия със сушени сини сливи, стомахът ви ще се оправи.
1
1
 
22
 
! Отговори
Писах преди време преди 4 години
И пак напомням лек, който е естествен и не предизвиква колики:Вечер слагате в една чаша 10 изсушени сини сливи и ги заливате със студена вода. Сутринта на гладно изяждате набъбналите сливи и изпивате водата, в която са били накиснати. Добре е след това да се раздвижите малко, дори само за да отидете да купите хляб, ако не ходите на работа.Ако запекът не е в тежка форма, ще подейства още първия ден. Но и при най-тежките форми действа след 2-3 дена, после стомахът ви става редовен.