Анорексията: Болест, но не само на моделите

Психолог обяснява за хранителните заболявания
26 сеп 2019 20:38, Екип на Tialoto.bg
3
Анорексията: Болест, но не само на моделите
Снимка: pexels.com

Анорексията изобщо не е болест на моделите или на тези, които мечтаят да станат такива. Много често това заболяване въобще не е свързано с желанието ни да изглеждаме слаби, твърди психологът Наталия Ирина пред psychologies.

Едно момиче, с което работих, ядеше само семки и бонбони с плодов пълнеж. Тя имаше силно недоверие към света, изпитваше страх от хора. Като дете е била изнасилена – това безспорно е най-трудната психическа травма. Но имаше и друг проблем. Майката строго контролирала живота на дъщеря си – с кого е приятелка, какво чете, какво облича.

Всъщност тя се е отнасяла с дъщеря си като към вещ. И момичето е избрало своя разрушителен начин да се справи със ситуацията – просто спряло да се храни. Очевидно е, че в случая анорексията е опит да се изолира от света. Проблемът не беше в храната като такава, а в недоверието към хората и страхът от живота.

Булимията е състояние, не по-малко страшно от анорексията. Разликата е, че човек не се отказва от храната, а изяжда всичко.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Ж преди 4 години
Никога в тоя живот такова нещо не може да ме хване. Лакомията яко ме е стиснала.
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е обяснение в стил: "Муаите бургери и да не Ви пука че в самолетът Ви искат да платите за 2 седалки", който се събира в дънки по-малки от XXXL е болен.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Анорексия на главния мозък - масово срещана при герберастите.