С какво да замените сладкишите, ако ви се хапва сладко?

Домашно изпечени ядки с мед
Обновена: 30 сеп 2019 09:46 | 29 сеп 2019 22:14, Михаела Лазарова
2
С какво да замените сладкишите, ако ви се хапва сладко?
Снимка: Istock

Бонбони, близалки, вафли, сладки десерти – разнообразни са захарните изкушения, които дебнат както децата, така и възрастните. Макар да знаем, че са калорични, че не са полезни, рядко успяваме да им устоим. За децата обаче е още по-трудно да не се изкушават и затова отговорността пада върху родителите, които следва да предложат вкусни алтернативи на калоричните десерти.

1. Пресни или сушени плодове. Най-здравословната алтернатива винаги е била и ще бъдат плодовете. Освен че имаме огромен избор от вкусни плодове, те ни помагат да си набавим важни за тялото витамини и минерали. Ако не ви се консумират пресни плодове, винаги може да си хапнете сушени. Те също са много полезни за тялото.

2. Направете си домашен сладолед. Голяма част от сладоледите, които се продават, преливат от захар, а вкъщи може да направите бързо и лесно здравословен домашен вариант.

3. Домашно направена близалка. Всички обичаме близалки, особено децата. Предложете на хлапетата здравословно решение – домашни близалки. За да ги приготвите, просто трябва да смесите избрания от вас плод, вода, сок или мляко. Отлейте сместа във форми за близалки или чашки, в които сложете пръчица в центъра. След което ги замразете за една нощ. Ако предпочитате сместа да е по-сметанова, може да сложите кисело мляко или сметана вместо мляко.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари