В Световния ден на сърцето: Защо инфарктите у нас са повече?

Специалистите съветват: Повече движение, спрете цигарите
21

Отбелязваме Световния ден на сърцето. Над половината смъртни случаи у нас се дължат на сърдечни заболявания.

Затова на този ден кардиолозите припомнят колко важна е профилактиката на тези заболявания, които често протичат без симптоми, предаде Bulgaria ON AIR.

Според данните на Националния център по обществено здраве и анализи през първото тримесечие на тази година инфарктите са 3013, докато година по-рано са били с около 100 по-малко.

"Понякога тези заболявания протичат със скрити симптоми, но винаги би трябвало да имаме предвид и да полагаме всички усилия за диагностицирането им", посочват лекарите.

Начинът, по който можем да си помогнем, е да се храним здравословно, да се движим повече и да спрем цигарите и алкохола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
наи евтиното лекарство против сърдечните заболявания е движението по скоро бавното бягане купувашси хубави маратонки и един анцуг и готово това лекарство го ползвам вече 30 години и съм много доволен иначе отдавна щях да ритна бакъра бях със същите описани проблеми като в статията даже някои като ме пита къде отиваш му отговарям че отивам да си пия лекарството тоест да бягам
16
0
 
3
 
! Отговори
ггхн преди 4 години
Най-големите врагове на сърдечно-съдовата система са захарта,хидрогенираните мазнини,олиото и водата от водопровода(заради хлора).
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото българите масово грухтим.
14
4
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
Причина 1 за сърдечни заболявания, запушване на артериите и смърт е Палмовото масло! 2 - Кашкавалът и маслото. 3 - Месото. 4 - Сиренето. 5 - яйцата. 6 - цигарите. 7 - смесването на животински и растителни мазнини образува "лепило", което се наслоява като плака..и т.н. Известния кардиолог в БГ запитан в предаване дали освен лекарства има народен продукт, който да почиства плаката на артериите. Тя първо се усмихна и после отговори:- Да, има - ракийката, но медицината го отхвърля, знаете.
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много инфаркти ,защото ни слагат много стендове , уж да ни предпазят ,пък то се оказа ,че няма нужда , ама вождът го определи като връх на медицинските услуги в бул..га.ристан вече гони кота 57000 на месец
12
4
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
Без дори да ти чета писанията ти сложих минус!!! Айде научете се да пишете на кирилица, а!!!
11
6
 
3
 
! Отговори
УбавиНовиниДнес преди 4 години
За всичко е виновна БСП
10
2
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
"Начинът, по който можем да си помогнем, е да се храним здравословно, да се движим повече и да спрем цигарите и алкохола..."Най-са ми забавни тези, дето водят здравословен начин на живот, рекла Смъртта!
9
2
 
27
 
! Отговори
Чичето преди 4 години
Това е цял кахър. Защото според СЗО в родната ни Чалгария от 1990 до 2018 година раковите заболявания са се увеличили "само" 17 пъти, а долната граница на заболелите е паднала до 14 години! Сигурно е от убавио живот!?
8
2
 
31
 
! Отговори
Ха-ха-Хa преди 4 години
Заради прекрасния живот в Чалганистан.
7
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лесно е да кажа на някой пушач да спре цигарите, защото никога не съм пушил. Същото е някой пушач дето не пие да ми каже на мен да спра алкохола. На думи е лесно.
6
5
 
11
 
! Отговори
Dsd преди 4 години
Заради стендовете .
5
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стрес, мизерия, безработица, ниско заплащане, високи сметки, мръсен въздух, вода храна. Всичко е ***.
4
0
 
34
 
! Отговори
314 преди 4 години
Е как защо, защото ни е най-висока цената на клиничната пътека. Не случайно сме на първо място по стентове на здрави хора в световен мащаб
3
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради традиционното лечение с ракия. А българското здравеопазване е само за зомби.
2
4
 
33
 
! Отговори
x преди 4 години
Заради ГРОБарската политика.
1
1
 
44
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Заради безгрижния, и лесен живот, и класното здравеопазване