Кои са най-големите врагове на сърцето?

Хората със сърдечна недостатъчност у нас са над 150 хиляди
9

Хората със сърдечна недостатъчност, над 50 годишна възраст у нас, вече са над 150 хиляди. По-лошото е, че голяма част от тях получават мрачна прогноза и следва ранна смърт. А причините затова са много.

Понякога твърде закъснялата медицинска помощ, понякога лошата връзка между пациент и лекар, заради която е виновна системата.

Също така все още у нас се говори за липса на адекватен регистър за пациентите със сърдечна недостатъчност. Същите тези хора, при които смъртността е най-висока. И достига 20 хиляди на година.

Проф. Арман Постаджиян, председател на Българската лига по хипертония, говори в "Директно" по Bulgaria ON AIR за най-големите врагове на сърцето. 

Гледайте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ СРЕЩУ ЗДРАВЕТО"Д-Р АТАНАС ГЪЛЪБОВ .............има го на PDF в интернет.Прочетете какво е написал д-р Гълъбов,и после им се връзвайте на тези измамници и отровители.Всичко се лекува от самосебе си,просто трябва да сте наясно с организмът си.Дори не е нужно да ходите на преглед,достатъчно е да се самоограмотите.И представа си нямате какво може да се излекува чрез ядене само на ябълки.
5
4
 
8
 
! Отговори
глог, мента, дилянка преди 4 години
Гостът категорично не ми хареса. Още отначало започна и все суче и върти около ходенето на прегледи и колко хората не знаели, а , видите ли, докторите много повече знаели. Ами като знаят докторите, защо са болни, нервни, пушещи и дебели поне половината? Основният фактор си е стресът. Никакви прегледи не могат да отменят нервното напрежение. И да ми прехвърлят ту жените не знаели, ту сърдечна недостатъчност, ту инфаркт, ту високо кръвно, ту движение - не става ясно каква е точно темата.
4
1
 
7
 
! Отговори
Дуро преди 4 години
"Жоре,Жоре,то бива бива музика,ама кокошките спряха да носят!"от"ОРКЕСТЪР..."
3
3
 
1
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Като не мезят със сланина, а с домати и марули така ще е
2
14
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До Дуро 1 Кажи го по-кратко.Последиците от 50+30 год. цоциализм БКП(БСП) на власт.Те затова са ви такива пенсиите.И пак гласувайте за тях.Каквото сте си надробило,такова ще ручате.
1
6
 
18
 
! Отговори
Дуро преди 4 години
ГОЛЕМИТЕ ВРАГОВЕ НА СЪРЦЕТО СА ПЕНСИИТЕ-ДО 300 ЛЕВА,ЗА 70% ОТ ПЕНСИОНЕРИТЕ.НИЗКАТА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ.ГОЛЕМИТЕ ЖИЛИЩА -ТРИ ПОКОЛЕНИЯ ПОД ЕДИН ПОКРИВ.АКО НЕ Е ВЯРНО ПИШЕТЕ!