Болниците да са място за лечение, а не търговско дружество

Д-р Георги Йорданов от БСП: Навсякъде има недостиг на медсестри
3 окт 2019 21:38,
12

В цяла Европа има недостиг на медицински сестри. Това каза за "Денят ON AIR" д-р Георги Йорданов от БСП.

По думите му болниците не трябва да са търговски дружества, защото в тях тряба да се лекува, а не да се търгува. Тогава щяло да изчезне част от напрежението.

"Една сестра на 65 г., която взема и нощни смени, не трябва да получава колкото тази, която дава само дневни", посочи той за Bulgaria ON AIR.

Йорданов подчерта, че всичко трябва да се прави съразмерно и заедно, трябва да се създадат условия за съвременните потребности. Трябвало да си подредим държавата в сферата на здравеопазването.

"Парите за здравеопазване трябва да бъдат контролирани и преразпределени. Една значителна част от хората, които не са в чужбина, просто оцеляват тук", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Янко преди 4 години
Има ли честен лекар в системата на здравеопазването? Щото аз все си мисля, че има...
10
1
 
7
 
! Отговори
Сестра преди 4 години
Празни приказки увеличили кл пътеки и от там да чакам по висока заплата значи трябва да се моля за повече болни от това се облагодетелстват само директорите Във. 2ра.МБал София. ИНТЕНЗИВНО ОТД ЗАПЛАТАТА НА СЕСТРИТЕ Е. 670ЛВ ВЪВ ТАЗИ МАЛКА БОЛНИЦА ПРОВЕРЕТЕ КОЛКО Е ЗАПЛАТАТА НА ДИРЕКТОР ЗАМ ДИРЕКТОР ДОЦЕНТИ ПРОФЕСОРИ И ПРИБЛИЖЕНИ
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много хубаво и идеалистично звучат тия празни приказки, но лекарите и медсестрите не се хранят от фотосинтеза. Освен няколкостотин докторчета-мафиоти, правещи 5-цифрени суми на месец, другите са обречени на мизерия. Затова и бягат в чужбина. И докато говорещите глави дрънкат за хипократови клетви, лекарски грешки, човешки дълг и други заучени булшити, от България бягат и последните квалитетнти хора. Ще остане само чалга, ром, плеймейтки и няколко соц изкопаеми, които да лаят за светло бъдеще.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати опозицията, щом БСП я олицетворява
7
0
 
13
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Струва ми се, че в България има много болнични заведения, които гордо са наречени болници, а вътре няма нито необходимите специалисти, нито необходимата техника.Може би болниците трябва да са по-малко като бройка, но по-качествени, а служителите да са по-добре за платени.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая предизборна дъвка пак ли ще я дъвчат?Случайно някой от бесепето да е внесъл досега законопроект срещу начина на финансиране на болниците чрез регистрация по Търговския закон?Може би трябва да ги регистрират към Светия синод .Преди изборите е все едно и също.Сега чакаме и съобщение, че линейките закъснявали.И пак ще има ,,буря в чаша вода,, ...до новите избори.Бедни,бедни народе
5
2
 
11
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Много вярно казано,но мафията в бяло няма така лесно да се откаже от милионите...
4
3
 
10
 
! Отговори
Кика преди 4 години
МНОГО ПРАВИЛНО БОЛНИЦИТЕ ТРЯБВА ДА ЛЕКУВАТ... ВСИЧКИ ЛЕКАРИ И СЕСТРИ, КОЙТО РАБОТЯТ В ОБЩИНСКИ/ДЪРЖАВНИ/БОЛНИЦИ НЕ ТРЯБВА ДА ИМАТ ДОСТЪП ДО ЧАСТНИ... И КОНТРОЛА Е МНОГО ВАЖЕН... БЕЗ КОНТРОЛ... НИЩО НЕ СТАВА...
3
7
 
6
 
! Отговори
Robinzon преди 4 години
***.....ар от БСП.Абе то в болниците се най-краде.От къде пари за безконечно лечение.Истината е че лицемерите и нагаждачите изяждат лечението на наистина болните.Поне 10 човка познавам който взимат болнични с комбина с доктори.Лекарите са безкрупулни нагаждачи.Алчноста в лекарите е повсеместна и заразителна.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този дърдорко къде са го намерили бесепето?Търговското дружество е за отчитане на дейността.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Главата ме заболя да ви слушам. Не можете да оправите кoчината, която сте забъркали. Непоправима е. Популизмът няма да помогне. Не вдъхвайте празни надежди у хората за да стоят в тази руина по - дълго отколкото трябва.