7 причини за внезапно покачване на теглото

Стрес и изтощение
5
7 причини за внезапно покачване на теглото
Снимка: istock

Ако сте забелязали, че изведнъж теглото ви се е оказало наднормено и не го свързвате с конкретни причини, то може да се дължи на неосъзнато поглъщане на повече калории, но и на някои медицински състояния, които предизвикват рязко напълняване. Кои са възможните причини за внезапното покачване на теглото?

Инсулинова резистентност

Борите се с килограмите от известно време, но резултат няма? Възможно е нивата на инсулин в кръвта ви да са по-високи, а също така чувствителността на клетките към него в тялото да е понижена. Това е така наречената инсулинова резистентност, при която високите нива на хормона инсулин създават условия за трупане на мастна тъкан в запас вместо изразходването на въглехидратите за освобождаване на енергия.

Хипотиреоидизъм

Ако страдате от хипотиреоидизъм, той може да е в основата на резките промени, настъпващи в тялото ви. Щитовидната жлеза отговаря за редица процеси в организма, включително контрол на метаболизма. Когато функцията на щитовидната жлеза е понижена, метаболизмът се забавя.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мише, а секса?
4
1
 
10
 
! Отговори
И още нещо преди 4 години
Не яжте по толкова, че да почувствате стомаха си препълнен.Ако досега сте преяждали, опитайте се да намалите порциите. Не е трудно, свиква се, защото стомахът сам се свива и започва леко да боли, ако го натъпчеш с повече храна.
3
1
 
12
 
! Отговори
От мен да знаете преди 4 години
1. Намалете до минимум тестените и сладки храни.2. Яжте тестено и сладко само на закуска или в рамките на предиобеда.3. Не яжте след 18.00 ч.4. Всеки ден ходете пеша по няколко километра. Ако това не е възможно и не можете да си позволите фитнес или някакъв спорт за удоволствие, правете упражнения у дома или си пуснете музика и танцувайте интензивно поне 10 минути. Починете малко или вършете нещо друго, после пак танцувайте още 10 мин. И така до три пъти.След три месеца ще сте като тополка.
2
1
 
7
 
! Отговори
Кажи си го просто преди 4 години
и ясно, тъй както го казва народъти както Бау пише по-долу:Папаш като прасе и заприличваш на прасе. Особено ако те мързи да се движиш.
1
2
 
12
 
! Отговори
Бау преди 4 години
- Започнахте да ядете като ***.