Най-честите признаци на дефицит на витамини и минерали

Сух, лющещ се скалп и косопад
28 окт 2019 23:00, Михаела Лазарова
7
Най-честите признаци на дефицит на витамини и минерали
Снимка: Istock

Знаете ли, че безсънието, появата на мускулни крампи, се свързват най-често с липсата на магнезий в организма? Витамините и минералите играят важна роля в редица процеси, които се случват в човешкото тяло. Ето защо се нуждаем от тях всекидневно.

Кои са едни от най-често срещаните симптоми, че изпитвате недостиг на някой хранителен елемент? Важно! Преди прием на хранителни добавки, консултирайте се със специалист.

Поява на синини

Лесно ли ви се появяват синини? Това може да подсказва за недостиг на витамин С. Този важен антиоксидант, спомага за синтеза на колаген, който е от съществено значение не само за състоянието на кожата, но и за това на кръвоносните съдове. Дефицитът на витамин С може да ги отслаби, което прави много по-лесна появата на синини.

Добавете към менюто си повече боровинки, цитрусови плодове, киви, манго, папая, ананас, броколи, брюкселско зеле, карфиол, чушки, домати.

Афти и язви в устата

Често ли ви се появяват тези болезнени неразположения? Те може да се дължат на дефицит на В12. Според специалисти, този витамин се усвоява по-добре, когато се приема с други витамини от група В, включително витамин В6, магнезий, ниацин и рибофлавин.

Добри хранителни източници на витамина са яйца, зърнени храни, червено и птиче месо, морски дарове, риба.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: уморакосопадвитамини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
0
 
! Отговори
Гилотината 5 преди 4 години
Бог като перфектен желае да живее и съществува заобиколен от своите перфектни създания. Ние 99% от хората днес сме много далеч от перфектни хора като този, който аз познавам.Спокойно, имате достатъчно време да започнете да мислите и действате правилно, така както Вашия Създател живее и твори чрез Своето Перфектно Слово - Иисус Христос.Бъдете перфектни както е перфектен Вашия Отец.
4
1
 
0
 
! Отговори
Гилотината 4 преди 4 години
Всеки един цикъл е като сито. Безкрайна цикличност от филтрация на цялата тази информация-хора.Ние хората сме като съд на тази информация, която Бог филтрира. Взима най-доброто и премахва ***. Затова и хората и въобще целия този живот търпи едно безкрайно развитие. Бог търси и иска да бъдем перфектни. Кой от Вас може да каже, *** познава перфектен човек? Хората за цял живот не могат да открият и един такъв човек.Аз открих само един такъв човек. Бог като перфектен желае да живее и съществу
3
1
 
0
 
! Отговори
Гилотината 3 преди 4 години
После започва нов цикъл и Бог продължа да съгражда своя план. Отново хора и ангели следват този план. Затова и хората спят. Създадени сме от Създателя с тази основна функция - цикличен информационен живот. Така за нас хората това е естествено. Затова и човек като се събуди, като премине от един цикъл в друг, от един свят в друг той никога не си задава въпроса:"Това аз ли съм?"Кой от Вас на сутринта може да докаже, че е същия, който е бил предния ден?Всеки един цикъл е като сито. Безкраен п
2
1
 
1
 
! Отговори
Гилотината 2 преди 4 години
Нашия Свят и цялото развитие на хората следва също определен път. Така като всички планети и галакти пътуват по определем модел, така ние хората следваме план, който е цикличен. Тоест, след края ще последва ново начало. Никой не знае, колко цикъла са минали преди това. Възможно е ние хората да живеем в първи цикъл.Бог казва. Аз съм Вечносъществуващия. Аз съм Алфата и Омегата, началото и края. Тоест, информацията в Бог се запазва и след края на един цикъл. После започва нов цикъл и Бог продължа
1
1
 
0
 
! Отговори
Гилотината 1 преди 4 години
А, пърхот се лекува с гилотина.Планетата пътува към точно определено място. Заедно с нас пътуват и всички останали космически обекти. Всички обекти се движат по определена траектория и няма сила в тази галактика, която да промени това. Има само една супер галактика, която пътува по на Висши Хора, които живеят с нашия Създател. Тази галактика е Свят с други физични закони.Нашия Свят и цялото развитие на хората следва също определен път и той също е цикличен. Тоест, след края ще последва нов