7 храни и напитки, които влошават настинката

Най-важното правило е - не яжте мазни храни
1
7 храни и напитки, които влошават настинката
Снимка: istock

Както има храни, които подобряват състоянието при вирусни инфекции, грип и настинка, така има и такива, които могат да влошат симптомите и да забавят процеса на оздравяване. Избягвайте ги, когато сте болни и наблегнете на витамините и минералите в натуралните продукти.

Кои са храните, които трябва да избягвате при вирусни инфекции?

Сладкиши

Приемът на захарни изделия и сладкиши супресира имунната система. Простите въглехидрати действат потискащо на естествените защити на организма, като по този начин намаляват способността на имунната система да се справи добре с атаките на патогените. Освен това оздравителните процеси се забавят в присъствието на големи количества захари.

Прости въглехидрати

Когато сте болни вероятно едно от нещата, които ви се приискват, е препечена филийка с масло и конфитюр. Защо да не се поглезите, все пак сте болни. Грешен избор, защото простите въглехидрати в хляба и сладкото блокират имунната система. Рафинираните захари предизвикват внезапни скокове в нивата на кръвната захар, които имат възпалителен ефект. Това засилва още повече симптомите на вирусната инфекция и прави справянето с нея по-трудно.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
2
 
! Отговори
13 преди 4 години
Има 3 храни, които доказано работят срещу вируси. Те изправят човек на крака и вируса отминава по-бързо, без усложнения. Няма да ги кажа, защото Марешки ще ме поръча и ще забрани продажбата им, ще ги криминализират. Едната е 5 и нещо/кг, другата също, а третата е по-скъпа, към 25 лв на кг, но дори в малки количества действат безотказно. 2 от тях се водят вредни храни, а третата супер храна, но не е чесън.