Сутрешни навици, които са вредни

Пиете кафе на празен стомах
14
Сутрешни навици, които са вредни
Снимка: istock

Всеки от нас има своите сутрешни навици. Някои започват деня си с проверка на социалните мрежи, други прекарват дълго време в тоалетната четейки списание, има и такива, които пропускат закуската и т.н. За съжаление, някои от нашите навици могат да навредят на здравето ни.

От кои 5 сутрешни навика е добре да се откажете още сега?

Пропускате сутрешния душ

Всеки ден ходим на работа, изправени сме пред различни ситуации, разрешаваме проблеми, търсим решения за тях... Според учени от Харвард, сутрешният душ ни помага да бъдем по-концентрирани и ни улеснява в търсенето на решения. Специалистите смятат, че душът позволява на мозъка да генерира нови и необичайни идеи.

Взимате си горещ душ

След края на работния ден това може би е отпускаща идея, но горещият сутрешен душ няма да ви разсъни, а ще увеличи желанието ви да се върнете обратно в леглото. От друга страна, по-хладният душ действа ободряващо.

Консумирате нездравословна закуска

Купичка корнфлейкс, тестени закуски, банички, кексове и т.н. Храни, които повишават нивата на кръвната захар, което е причина за покачването и на стойностите на инсулина. Скоро след като сте приели подобна висококалорична закуска, вашият апетит ще се повиши, но и ще се усещате летаргични, вместо енергични. Ето защо започнете деня си със здравословна порция протеини, мазнини и въглехидрати, хапвайки полезни храни, като яйца, сандвич с пълнозърнеста филийка, авокадо, малко домат.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Снощи са банях и лани веднъж. Честита баня !
8
1
 
10
 
! Отговори
УЛАВ преди 4 години
Сутрин шкембе чорбасъ с една ледена бира и си 6. На обед една душманска порция кюфтаци и боб по манастирски и следобед в офиса стреляш като шипченски топ хахахаха всеки има респект като минава покрай теб.
7
1
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
А какво работиш?
6
0
 
8
 
! Отговори
Пора преди 4 години
Зимата душа е забранен! Докато не се стопли не се влиза в банята - иначе лесно се настива! Баня - напролет. Смяна на чаршафи и спално бельо - пак напролет!!
5
1
 
10
 
! Отговори
Reo преди 4 години
Пък се и настива с това къпане :P
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе ти не можеш да накараш балканския селянин да се изкъпе един път в месеца те седнали за вся сутрин... туй вода бе ей, пари тря се дават то да не е.... няма да има за ракия после!
3
1
 
17
 
! Отговори
Georgiev преди 4 години
Те хората пропускат по цяла седмица душ, тук се притеснили за сутрешния :)))
2
3
 
8
 
! Отговори
нашенка от село преди 4 години
Една бира е задължителна сутрин за да ти започне деня весело. На обяд 1-2 питиета преди хапване за добро храносмилане и вечер 1 каничка с вино и още няколко ракиики. Е това е здравословно хранене, а не разни кухи калории от гроздета, домати, краставици и подобни "храни" дето само надуват и не засищат.
1
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от както се помня никога не съм закусвал сутрин освен ако се приеме за храна кафе и чаша вода на обяд ако се налага много леко ядене грозде със сирене ябълка и така нататък вечер ми е основното ядене хапвам добре пия една ракия и всичко е океи височина 175 тегло 65 кг организмът е като акумулатора като го заредиш вечерта на другият ден имаш достатъчно заряд