Какво се променя в тялото, когато спрете газираните напитки

Намалява се рискът от главоболие
17
Какво се променя в тялото, когато спрете газираните напитки
Снимка: Istock

Кола, сода, с плодов вкус или пък обещаващи ни внезапно възвръщане на енергийните нива... Газираните подсладени напитки, ежедневно присъстват в менюто на много хора. За съжаление, те не влизат в списъка на здравословните, които е добре да консумираме и то неслучайно. Обмисляли ли сте някога да ограничите или да спрете тяхната консумация? Ето какво се случва в тялото, когато го направим.

По-здрави зъби

Газираните напитки предизвикват ерозия на зъбния емайл, което увеличава и риска от кариеси. Не забравяйте, че те съдържат много захари, подсладители, а някои от тях дори променят белотата на усмивката ни.

Сърцето ви ще ви благодари

Ако искате да се погрижите за здравето на сърцето си, намалете или спрете консумацията на газирани напитки. Редица проучвания доказват, че те могат значително да повишат риска от сърдечносъдови заболявания.

Намалява се рискът от главоболие

За неговата поява обикновено посочваме месечния цикъл, стреса. Но дори не предполагаме, че любимата газирана напитка също може да го провокира. Виновник за това е аспартамът, подсладителите, които се съдържат в много от тях. Според учени, изкуствените подсладители могат да повишат риска не само от главоболие, но и от безсъние.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: зъбикостистави
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Богатството на Безос е компютърна грешка в капитализма, поне според Джон Оливър.
13
1
 
1
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
Захарта в напитките има стотици пъти по-силен ефект от газираната вода. Лимона в газираната вода намалява ерозийният ефект до нула, който и без това е пренебрежимо малък.
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До ПорцеланАма ти вярно ли смяташ, че кавитацията и мехурчетата вългероден двуокис са едно и също ?! Ако да, съм сигурен ,че си недоучила рожба на демокрацията, смята, че "Каубой срещу Извънземни" е исторически филм и капитан Америка е президент на САЩ. И освен това ми е ясно защо сме на тоя хал с такива като теб.Не гледай клипчета само ,а чети истински книги, научни!
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искат да кажат, да се спре с газираното, дето се пие от цяла вечност и да се мине ТВЪРДО на Изоспорт, Хелл, Монстър, Шарк и други енергийни напитки.Да ви имам демокрацията!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
забранете го с декрет както цигарите
9
0
 
5
 
! Отговори
имало едно време преди 4 години
Когато по химия ни учеха как СО2 се разтварял в кръвта и подобрявал кръвообпъщението и в това се състояло освежаващото му въздействие! Днес е точно обратното....................
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ало?
7
0
 
5
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
Става ми приятно от кавитацията. :) Имам една пломба, а съм над 55 години. Майка ми е над 80 години и има две пломби.
6
5
 
1
 
! Отговори
До Порцелан преди 4 години
Порцелане, напиши в Гуглето - кавитация разрушение, виж какво излиза и на какво сирене стават витлата на водните съдове. Същото гърмене се чува като се пукат балончетата СО2 в устата ти. Помисли как пука по емайла на порцелановите ти зъби със свръхзвукова скорост.
5
5
 
6
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
Газираната вода не влиза в този списък. Газирана вода с две резенчета лимон и лед е моята напитка. Ако няма газирана - минерална по същият начин.
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам доста приятели, които на кръчма, купон и т.н пият минерална вода вместо газирани напитки. Аз също не пия газирано и то не поради здравословни причини, а защото не го харесвам. Пил съм, но постепенно го замених с вода. Разбира се алкохолът е друг въпрос.
3
4
 
14
 
! Отговори
Балканджия преди 4 години
Кой пие вода бе братче,аз пия само бира,пия алкохол.Др. Радева ми е забранила да пия вода
2
10
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Простите хора си вредят с бира и водка. Иначе е вярно написаното в статията, газираното е много вредно за здравето.
1
10
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До Анонимен Пич, обобщаваш. Кока Кола знаеш колко милиона е спечелила. Мисля, че 60% от хората пият кола, но не си признават. В компания от приятели е нелепо да се пие вода, въпреки че аз не бих имал проблем, а за да не пиеш газирано, с приятели, трябва да пиеш алкохол. На купони ако има Кола, Фанта и сокове младите (ученици и студенти, а и хора на 35-40, 50 или 60 години) няма да се алкохолизират.