Как да отслабнете, стимулирайки някои хормони?

Така че бъдем в добро здраве
16 ное 2019 21:03, Михаела Лазарова
3
Как да отслабнете, стимулирайки някои хормони?
Снимка: istock

Хормоните са вещества, които се синтезират от определени органи в човешкото тяло и стимулират функцията на други органи и системи. Те влияят на нашето настроение, състояние на кожата, енергийни нива, дори и на килограмите ни.

Докато едни ни карат да се чувстваме постоянно гладни и съхраняват излишни мазнини, други спомагат за тяхното изгаряне. Как можем да управляваме някои хормони, така че бъдем в добро здраве и да отслабнем, вижте в следващите редове.

Грелин - хормонът, който ни кара да се чувстваме гладни

Той изпраща съобщение до мозъка ви, че е време за храна. Според специалисти, намаляването на приема на калории, стимулира синтеза на грелин и то е все още високо, дори ако в продължение на 12 месеца следваме нискокалорична диета. Може би затова много от диетите, които ни излагат на гладуване не са ефективни.

Как да понижите нивото на грелина?

Заложете на кардио тренировки, като бягане, бокс, зумба, каране на велоергометър. Също така си осигурете диета, която да е с намален прием на калории, но да не ви излага на дефицити.

Лептин или хормонът, който ни помага да ядем по-малко

Хубавото е, че човешкото тяло синтезира хормон, който играе ключова роля в регулирането на приема и разхода на енергия, включително на апетита и метаболизма. Лептинът не само понижава апетита, но помага на тялото да изразходва повече калории. Той се синтезира от мастните клетки. Това означава, че при по-пълните хора, лептинът е завишен, но се наблюдава състояние наречено лептинова резистентност. При него мозъкът не може да разчете сигнала на хормона, че сме сити.

Какво можем да направим?

Важно е да обогатим менюто си с храни, съдържащи големи количества антиоксиданти, защото те повишават чувствителността към лептин. Тук може да видите някои от полезните храни. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Можете да направите като Кристиана Уриева ( чешката пор,,но актриса на снимката ) или Путин слагате си 30 сантиметрово дилдо в задните части Или ако сте кюфте като Михаела 45 инчово
1
1
 
8
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Самия факт, че Михаелa Лазаровa е авторка на тази "публикация" я обезмисля. Все едно някой алкохолик да ви учи как да бъдете трезвеник.