Как да намалите мигренозното главоболие?

Мигренозните главоболия нарушават нормалния ритъм на живот
4
Как да намалите мигренозното главоболие?
Снимка: istock

Мигрената е едно от най-често срещаните заболявания. Някои от неразположенията, които я съпровождат са гадене, повръщане, усещане за изтръпване на ръцете или краката, визуални промени, чувствителност към звук, светлина или миризма, силно главоболие.

Мигренозните главоболия нарушават нормалния ритъм на живот. Йога, акупресура, добра хидратация, акупунктура, масаж, са само част от начините, с които можем да ги намалим. Какво друго може да ви помогне да се почувствате по-добре, вижте в следващите редове.

Масло от лавандула

Лавандулата е чудесна, защото ароматът ѝ не само ни помага да релаксираме от натрупания стрес, но може да помогне за облекчаване на неразположенията свързани с мигрената. Ако страдате от силно главоболие, поднесете край носа си етерично масло от лавандула. Ако разредите няколко капки от него с друго масло, може да си направите и лек масаж в зоната на слепоочията.

Не допускайте дефицит на витамини от група В

Витамините от група В могат да окажат влияние върху намаляването на честотата и интензивността на мигрената. Те играят важна роля в регулиране на невротрансмитерите в мозъка.

Витамините от група В са водноразтворими, което означава, че излишните нива се отделят с урината и не се съхраняват в организма. Попитайте вашия лекар за хранителни добавки обогатени с витамини. Повече за всеки витамин от тази група и чрез консумацията на кои храни може да си ги набавите, вижте тук.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Леличката на снимката не страда от мигрена а е замечтана.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямам такъв проблем, но преди време четох, че мигрената може да се предизвика и от повишено ниво на желязото в кръвта, при което се препоръчвало да се консумират антагонисти на желязото. Бяха написали май за грозде, съдържало май повече мед, който .....Който има проблем, да потърси, ако иска, точно.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само Хедан от аптеката 50 или 100 мг след половин час минава
1
1
 
3
 
! Отговори
Anon преди 4 години
Мигренозно? Вие сериозно ли?