Витамини и минерали, които са ценни за кожата през есента и зимата

Подхранват я в дълбочина
0
Витамини и минерали, които са ценни за кожата през есента и зимата
Снимка: istock

Кожата, като всеки друг орган в човешкото тяло, се нуждае от нашите грижи през цялата година. В различните сезони тя изисква специално внимание. През есента и зимата тя е изложена на резки температурни промени, студ, вятър. Това я прави изключително уязвима и ако не ѝ осигурим необходимите ѝ хранителни елементи, тя може да стане по-суха, вяла и да се появят екземи.

Витамин Е

Витамин Е е един от най-добрите витамини за грижа за кожата през есенно-зимния период. Освен чрез прием на добавки, консумация на храни, които са богати на него, той може да се прилага и локално върху кожата като част от грижите за красота. Този витамин е мощен антиоксидант и може да помогне за предпазването на кожата от по-нататъшни увреждания. Действа противовъзпалително, успокоява сърбежите, зачервяванията, намалява сухотата на кожата, предотвратява загубата на влага в нея.

Омега – 3

Ако през есента и зимата кожата ви е по-суха и сърбяща, вероятно не ѝ осигурявате достатъчно омега-3 мастни киселини. Те са изключително важни за нейните здраве и красота, тъй като намаляват риска от възпаления. Храни богати на тези хранителни елементи са рибата, морски дарове, ленено семе, ядки и други.

Повече по темата може прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: кожавитамин Ебръчки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари