Хапвайте тези 5 храни за здрави стави

Те имат доказано положителен ефект върху ставния хрущял
10 дек 2019 08:45, Михаела Лазарова
1
Хапвайте тези 5 храни за здрави стави
Снимка: istock

Ставните заболявания и дискомфорт, причинени от различни травми и здравословни проблеми, засягат голяма част от населението в световен мащаб, включително по-млади хора. Болката и сковаността пречат на нормалното ежедневие и затрудняват движението. За да облекчите тези проблеми и за да направите ставите и сухожилията си по-здрави, наблегнете на някои храни, които имат доказано положителен ефект върху ставния хрущял.

Орехи

Орехите са изключително богати на омега-3 мастни киселини. Те осигуряват добро здраве за ставите. Ето защо орехите е добре да бъдат по-често включвани в менюто. Ядките и семената, които съдържат големи количества омега-3 са особено важни за ставите и сухожилията, защото намаляват възпаленията в тях и стимулират синтеза на колаген.

Чесън

Знаем, че чесънът е много полезен за цялостното здраве. Трябва да го споменем и тук, защото той е много важен за състоянието на нашите стави. Чесънът е препълнен с витамини и минерали. Концентрираното количество сяра в него има противовъзпалителен ефект върху ставите. Неговата активна съставка алицин допринася за потискането на възпаленията в тялото и намаляването на болката и сковаността.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: чесънкостистави
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
11 преди 4 години
Освен рибата, тука друго ядене нема.