6 начина пиенето на кафе да е по-здравословно

Заменете захарта
20 дек 2019 18:51, Михаела Лазарова
7
6 начина пиенето на кафе да е по-здравословно
Снимка: Istock

В ежедневието си следваме определени навици. Някои от тях са добри, други не толкова. Днес ще разгледаме навиците ни, свързани с консумацията на кафе и как някои малки промени, свързани с тях, могат да ни помогнат да подобрим здравето си.

Опитайте да добавяте масло

Може да ви звучи странно, но добавянето на малко количество краве, кокосово масло, гхи към чашата кафе е вкусно, но и полезно. Не само, че текстурата става по-кремообразна, но кафе с масло е чудесна напитка за тези от вас, които сутрин „закусват“ само с кафе. Смята се, че тази напитка може да спомогне за увеличаване на добрия холестерол. Още за ползите от добавянето на кокосово масло към кафето, може да прочетете тук.

Заменете захарта

Ако сте свикнали да подслаждате кафето си със захар, опитайте се да я замените с по-здравословен подсладител. Захарта предизвиква редица възпаления в тялото. Вместо нея може да добавите към напитката си стевия, хубав мед, малко ванилия.

Избягвайте кафето след 14:00 часа

Знаем, че кафето е стимулираща напитка, но консумацията му след 14:00, 15:00 часа може да наруши нашия цикъл на сън. Ето защо, консумирайте го до обяд, а в случай, че в следобедните часове имате нужда от леко разсънване си направете чаша хубав чай или пийте безкофеиново кафе.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: кофеинкафезахар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
kafe преди 4 години
Wkusno e
2
0
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 4 години
А това пък да го замениш с безкофеиново също е страхотна глупост,химия на квадрат,всичко изкуствено в него
1
4
 
12
 
! Отговори
бат' Сали преди 4 години
Това с маслото се нарича "бронирано кафе". А ита;ианците пият кафе по всяко време, вечер пият и после отиват да си лягат. Който е пил кафе в Италия, знае какво е, така че да не се пие след обяд си е направо глупост.