Какви рискове за здравето крият коледните празници?

Много хора страдат от безпокойство и тревожност
20 дек 2019 00:53, Михаела Лазарова
9
Какви рискове за здравето крият коледните празници?
Снимка: Istock

Коледа е един от най-дългоочакваните празници през годината. Той носи много радост и щастливи мигове на милиони семейства по света. Коледа обаче може и да донесе някои негативни емоции и дори здравословни проблеми, ако не бъдем внимателни. Как е възможно това? Вижте какви рискове за здравето може да ни донесе Коледа вместо подарък.

Наранявания, свързани с коледната украса

Коледните лампички са любима декорация за празника, но ако не бъдем внимателни, поставянето им по коледното дърво, на различни части в дома или по фасадата му може да създаде сериозни наранявания и дори да застраши живота ни. Когато украсявате дома си или около него с коледни лампички, трябва да сте много внимателни, защото съществува голям риск от падане, особено ако сте качени на стълба. От коледните светлинки може да ви хване и ток в случай, че кабелите или някоя друга електрическа част от лампичките е развалена.

Опасност съществува и при поставянето на коледна украса и коледни играчки на високи места вкъщи или по коледното дърво.

Синдромът на коледното дърво

Този синдром засяга предимно хората, които страдат от сенна хрема или алергия към полени и които украсяват живо дръвче в дома си. За да избегнете здравословни проблеми, свързани с алергии и други видове реакции към коледното дърво, изберете изкуствено дръвче за тази Коледа.

Настинки и други заразни инфекции

Тук виновна е не Коледата, а зимният сезон като цяло. В този период от годината имунитетът на много хора спада, а вирусите и грипът атакуват. За да сте здрави на Коледа, подгответе организма си отрано с подсилващи имунитета природни продукти и здравословна диета.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безценна статия, прочетох я в клозета.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕМОЖЕ ДА БЪДЕ !ТЕЗИ РИСКОВЕ НЕ БЯХ ГИ ЧУВАЛ :((((( ДОБРЕ ЧЕ Е МИХАЕЛЧЕТО ДА МЕ СВЕТНЕ !
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рисковете са породени от примитивизмът на тоя народ. Той масово схваща Коледа като празник на червото и започват едни преяждания и препивания след които започват едни кофти усещания породени от лошо храносмилане, махмурлук и др. С други думи този светъл дyxoвен празник след определен момент се превръща в страдание. Безсмислено и ненужно, нали?
2
1
 
11
 
! Отговори
РИСКОВЕ ЗА ЗДРАВЕТО: преди 4 години
1. Може да се сблъскаш с ромеи,преструващи се на коледари2. Може да те оберат визанрийски джебчийки в магазина3. Може да ти набутат пилешко вместо свинско4. Може да те нервират триещите коментари в Днес.Бг5. Червени атеисти може да те подхлъзнат на динена кора6. Македонист на Бъдни вечерда те излъже,че е Първи април7. И т.н. ...
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коледа явно крие рискове и за списването на смислени статии ...