10 тайни за добро здраве

Приемайте достатъчни количества витамин С
21 дек 2019 20:45, Михаела Лазарова
2
10 тайни за добро здраве
Снимка: Istock

Всяка година с настъпването на есенно-зимния период се подготвяме и за идването на вирусите, грипа и настинките. Правим всичко възможно да укрепим имунната система и здравето си, за да се предпазим от вирусните инфекции. Пием витамини, минерали, подсилващи имунитета хранителни добавки или медикаменти. Въпреки това обаче се разболяваме. Защо се случва така? Къде грешим?

За да укрепим наистина имунната система и да направим така, че да се разболяваме по-рядко, можем да проследим какво правят хората, които сякаш биват отминавани от респираторните инфекции през зимата. Нека видим техните малки тайни за добро здраве.

1. Здравословна диета през цялата година.

За да имаме добър имунитет е важно да се храним здравословно не само в сезона на вирусите и настинките, а през цялата година. Изграждането на добри съпротивителни сили на организма не става с магическа пръчка. Дори най-добрите хранителни добавки и витамини няма да ни помогнат, ако се обръщаме към тях в последния момент и освен това не се храним здравословно. Хората, които не се разболяват често от подобни инфекции, се хранят правилно през цялата година, следват здравословен режим, движат се достатъчно и изключват от диетата си вредните храни.

2. Яжте повече чесън.

Чесънът е известен с природните си антибиотични свойства. Дължи ги на активното си вещество алицин и сярата в него. Хората, които рядко се разболяват, консумират повече чесън в диетата си. Добавяйте го винаги, когато можете както в пресен вариант, така и в сготвени ястия. Имунната ви система ще ви е благодарна.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: здравенастинкиболести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно сигорно добра партида клиенти след като в работно време ходи да услугва на как се пренебрегва любовница тя е по важна дори от жена му бизнес прави як браво
1
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не слушаш мед сестри и да им се водиш по акъла туи като оня ден се чудех с кои са ходили на пазар на Горубляне чак после се сетих че милата любовница е била с.мъжъ на разходка случаино и на връщане случаино са докарали подаръка от ОМВ понеже е спец не отказва услуги на бизнес хора