Хапвайте кашу за здрави кости и отслабване

Ще страдате и по-рядко от главоболие
25 дек 2019 14:01, Михаела Лазарова
8
Хапвайте кашу за здрави кости и отслабване
Снимка: istock

Те са суперхрана, намаляват риска от настинки, защото ни осигуряват цинк, който повишава имунитета ни, но и помагат косата ни да бъде по-здрава и лъскава. Ядките кашу – вкусни, подходящи за приготвянето на здравословни десерти, домашно песто, смутита.

Вижте кои 6 неща се случват в тялото ви, когато ги консумирате всеки ден.

Кожата става по-сияйна и красива

Кашуто е здравословен източник на мед, витамин Е и антиоксиданти, които са от съществено значение за здравето и красотата на кожата. Благодарение на антиоксидантите се намаляват признаците на стареене, а медта, заедно с други ензими и витамин Е, спомагат за синтеза на колагена. Колагенът поддържа кожата по-стегната и гладка.

По-здрави кости

Около 30 грама кашу, може да ви осигури около 30% от препоръчителния дневен прием на мед и около 20% магнезий. Медта е важна за повишаване силата на костите, участва в изграждането и поддържането на съединителна тъкан. От друга страна, магнезият помага на тялото да абсорбира калция и намалява риска от развитие на остеопороза.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: кожаядкикашу
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аха, хапвайте вие за 50 лв килото. Не само костите, ами и ноктите, и зъбите ше ви кашуясат :)
4
5
 
2
 
! Отговори
Готвач преди 4 години
Какво е кашу?
3
3
 
6
 
! Отговори
До Sichtpunkt преди 4 години
Гербав ***лизец!
2
0
 
9
 
! Отговори
логопед преди 4 години
Браво , вие сте най-добрите диетолози сред журналистите и най-добрите журналисти сред диетолозите и както винаги и тоз път открихте топлата вода !Браво !
1
6
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Шепа сурово кашу е подходяща малка закуска, когато изпитвате силен глад. Разбира се, количеството на консумираните ядки е в зависимост от вашата физическа активност и калориен дневен прием.Хапването на кашу (аз много го обичам и ценя) може да се разнообрази с добавянето му към салати, ястия и смутита. Кашуто е единствената ядка от която не се давя! И аз го препоръчвам, във всеки голям магазин го има сурово.