Фантастични полезни свойства на млякото с куркума

Защо да го пиете по-често?
Обновена: 31 дек 2019 19:16 | 31 дек 2019 19:15, Илияна Николова
8
Фантастични полезни свойства на млякото с куркума
Снимка: istock

През целия ден консумираме освен вода и любимите си напитки. Техният вид е от съществено значение за това да бъдем в добро здраве и форма. Опитвали ли сте златно мляко? Чудесна напитка, която се приготвя с топло или на стайна температура прясно мляко/кокосово мляко, към което се добавя малко куркума, по желание мед, джинджифил и канела на прах.

Можем да го консумираме по всяко време на деня и особено вечер преди сън. Не само ще спомогне за подобряване качеството на съня, но редовната му консумация намалява риска от рак. Защо да го направите част от вашия вечерен ритуал?

Спомага за детоксикацията на черния дроб
 
Една от най-полезните подправки за здравето на черния дроб е куркумата. Редовната ѝ консумация спомага за прочистването и предотвратява натрупването на мастни киселини в черния дроб. Комбинацията от мляко и куркума подобрява способността на черния дроб да обработва храните и да елиминира по-лесно веществата, от които не се нуждае. Така се прочиства цялото тяло.
 
Намалява се възпалението в тялото
 
Куркуминът е основен съставен елемент на куркумата. Той има противовъзпалителни свойства и спомага за облекчаване на редица неразположения свързани с артрит, възпалителни заболявания на червата, панкреатит и други.
 
Консумацията на златното мляко блокира някои ензими, обострящи възпалението в тялото, всичко това благодарение на куркумина.
 
Организмът става по-устойчив
 
Вероятно сте чували, че куркумата притежава естествени антибиотични свойства. Проучвания показват, че тези нейни свойства, повишават устойчивостта на тялото срещу бактерии, вируси и гъбички, болки в гърлото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Alex преди 4 години
...чак пък фантастични ползи!!!брех,брех!глупости на търкалета...
1
0
 
2
 
! Отговори
ерген преди 4 години
Аз като нямам кума с какво да го пия.