5 естествени лека при болки в колената

Канела и мед, масло от канела
0
5 естествени лека при болки в колената
Снимка: istock

Вдигане на тежести, интензивни тренировки, смяна на сезоните, рязко покачване на теглото, продължително стоене/седене... Всичко това се отразява на състоянието на колената. Болката в тях може да наруши нашия ритъм на живот. Когато е продължителна е важно да се консултираме със специалист. Въпреки това има някои билки и подправки от аюрведа (една от най-старите индийски практики за здраве), които могат да помогнат.

Куркума и етерично масло от подправката

Куркумата е известна със своите противовъзпалителни свойства. Ако страдате от болки в колената не пропускайте да я добавите към вашите рецепти, смути или може да си приготвите чаша топло прясно мляко с малко мед, канела и куркума. В биомагазините може да намерите и етерично масло от куркума, с което да масажирате проблемните зони, хубаво е да го разредите с друг вид, като бадемово масло или зехтин.

Чай от джинджифил

Още една чудесна билка от аюрведа за облекчаване на болките в колената. За да си направите чай от джинджифил ще ви трябва малко парче обелен корен от него, който да сложите за 1-2 минути във вряща вода. Пийте от този чай 2-3 пъти дневно или си правете масажи с джинджифилово масло, което също е добре да разреждате с други масла като масло от кайсиеви ядки, гроздови семена, бадеми.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари