Токсиколози: Не лекувайте махмурлука с бира – опасно е!

Този навик може дори да е смъртоносен
3 яну 2020 10:46, Нели Христова
16
Токсиколози: Не лекувайте махмурлука с бира – опасно е!
Снимка: Pixabay

Често срещана практика е след тежка вечер, изпълнена с много алкохол, да се опитаме да преборим болката в главата с чаша бира. Но според токсиколозите в Русия, това може да се окаже опасно, дори смъртоносно.

“Това е смъртоносно нещо, не можете да погълнете нов алкохол, докато старият не се преработи от тялото. И трябва да запомните, че алкохолът в човешкото тяло се преработва от три дни до три седмици”, предупреждава д-р Евгений Брюн, главен токсиколог в руското министерството на здравеопазванет. 

Според експерта е необходимо да се разбере, че така нареченият махмурлук е токсична остатъчна алкохолизация. “Има много други начини, които могат да балансират дискомфорта в организма”, казва той.

Брюн посочи, че айрянът, силните бульони, а също и зелевата чорба ще помогнат за по-бързото почистване на организма след изпиване на големи количества алкохол, пишат от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
Etien преди 4 години
Пълното изтрезняване води до внезапна смърт!
10
0
 
4
 
! Отговори
ДА преди 4 години
Само зелева чорба-това е истината!
9
1
 
9
 
! Отговори
ha преди 4 години
Да, 200 мл. алкохол дневно, наистина може да са много опасни за здравето и черния дроб. Но да уточним че става дума за алкохол който се купува от магазина. А за кръчмите да не говорим. На всички е ясно що за алкохол е там. Виж, друго си е домошарката - и половин литър да изпиеш, сутринта си свеж като репичка. А от 100 мл. в кръчмата, сутринта ни шкембе помага, ни зелева чорба, ни бира - нищо. Затова само домашна ракия и това е. Пак не казвам че е полезна, но не е чак толкова вредна.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Троина доза Лаваца народно придобито изпих сума ти и кафета след нова година *** се оказа че и лавацата е ***
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки знае че махмурлук се цери най-добре със сто грама концентрат! Изпитано многократно! Не става дума да седнеш и пак да запиеш, а да метнеш едно големо и да дойдеш на себе си. После почивка, колкото да се убедиш че е глyпавo да не пиеш, и затваряш цикъла с ново запиване.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този доктор психолог нарколог Брюн щом знае за айрянът, силните бульони, а също и зелевата чорба ще да е правил лични "изледвания" по нашите курорти . Какви ли не "жертви" правят уЧЕните... на държавна разноска ,разбира се !
5
0
 
10
 
! Отговори
Bloody Mary преди 4 години
Най-добрия начин за избягване на махмурлука е да не се изтрезнява изобщо.
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А обществото дали има нужда от алкохолици?След като няма система, която да ги излекува, тези хора са единствено само в тежест на здравната система без реално да внасят средства в нея (като пият от сутрин до вечер, едва ли им остава време да генерират доход и плащат данъци). Има работещи и читави хора, които имат нужда от парите на здравната система, за да се възстановят и продължат да живеят и работят.
3
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Редовното пиене на 200мл алкохол се равнява на тежък цикъл с анаболни стероиди като ефект върху черния дроб :))) Не ви разбирам що си го причинявате...
2
1
 
27
 
! Отговори
бай х преди 4 години
пийте зелева чорба
1
14
 
8
 
! Отговори
In vino veritas преди 4 години
Ако Ласкин бе пил само бира,щеше днес да е жив !