7 тренировки, при които се изгарят повече калории

Енергичното плуване е великолепна тренировка
12 яну 2020 21:48, Михаела Лазарова
10
7 тренировки, при които се изгарят повече калории
Снимка: istock

Ако тренирате, за да отслабнете и да вкарате фигурата си в мечтаните мерки, вероятно се интересувате кой вид тренировка дава най-добри резултати в изгарянето на калории. Тичането е сред най-лесните и атлетични начини да ускорите метаболизма си и да изгаряте повече калории, докато постигнете желаното тегло. Джогингът обаче далеч не е за всеки, особено ако имате някакво ставно или гръбначно страдание.

Добрата новина е, че можете да замените тичането с други не по-малко ефективни в изгарянето на калории тренировки.

Скачане на въже

Има причина боксьорите да предпочитат тази тренировка. Скачането на въже тренира краката и увеличава сърдечната честота. Ако скачате без прекъсване в продължение на 1 час, ще изгорите повече от хиляда калории, което е просто невероятно. Разбира се, никой не скача на въже толкова дълго, а и не е нужно. Само няколко минути енергично скачане увеличават пулса и ускоряват метаболизма.

Таекуондо

Таекуондото води класацията на най-енергичните и изгарящи калории бойни изкуства. По време на тренировка по таекуондо се изгарят средно по около 900 калории на час. Освен че ви прави по-атлетични, таекуондото помага да развиете и психическата си устойчивост, бързина, сила, концентрация, които са ви полезни във всяка сфера от живота. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Таню преди 4 години
До АнонименБраво!
6
0
 
0
 
! Отговори
ь преди 4 години
Не се сърдете на хората дето не схващат, ами си слагайте етикетите с цените на по-видно място.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бавното продължително бягане тъи нареченият ДЖОГИНГ плюс балансирана диета е ключът към отслабване от опит го казвам при височина 175 бях 84 кг преди година и половина сега вече като спазвам тези две неща си доидох на килограмите 65 кг каквито имах на 22 години сега съм на 65години но се чувствам като 22 годишен младеж
4
1
 
4
 
! Отговори
йорс преди 4 години
Може гимнастика с мотика .За почивка марш на скок до съседния град за началото на работния ден . Вечерта диета на липов чай и пак и пак.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз се сещам заедно упражнение което изгаря адски много калории и е доказано. Необходими са двама и около час два време ... плеймейтки също може но само ако е загасено
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...вероятно се интересувате кой вид тренировка дава най-добри резултати в изгарянето на калории."Както казваше тренера ми(лека му пръст): "По-лесно е да не изядеш една вафла, отколкото после да тичаш 45 минути да я изгориш".
1
2
 
2
 
! Отговори
SS преди 4 години
Креватните тренировки са най добри.