4 причини да хапвате по-често бадеми

Богати са на витамин Е
15 яну 2020 22:51, Михаела Лазарова
4
4 причини да хапвате по-често бадеми
Снимка: Istock

Едни от най-вкусните и полезните за здравето ядки са бадемите. Те са подходящи за нашите диетични режими на хранене. Богати са на витамини от групата В, витамин А, желязо, магнезий, калций, калий, селен, здравословни мазнини. Колко често хапвате от тях? Вижте 4 неща, които се случват в тялото ви, когато ги включите всеки ден в менюто си.

За по-здрава и красива кожа

Според това проучване, повечето хора, страдащи от акне имат по-малко запаси на витамин Е. Консумирането на бадеми може да подобри състоянието на кожата, тъй като полезните ядки са богати на ценния витамин и антиоксиданти. Също така, витамин Е спомага не само за по-добрия вид на кожата с акне, но и забавя появата на бръчки.

При диабет

Учени смятат, че редовната консумация на бадеми от пациенти, страдащи от диабет, може значително да подобри тяхното състояние. Хранителният състав на ядките спомага за намаляване нивата на „лошия холестерол“, допринася за здравето на артериите и контрола на кръвната захар.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кайсиевите ядки, които са на снимката, също съдържат цианиди, които са отровни. Повече от десетина наведнъж не е желателно.
1
0
 
16
 
! Отговори
Бедняк от Герберугия преди 4 години
Не мога да хапвам бадеми, едвам изкарвам месеца на хляб и евтини полуфабрикати, добре че ми е градинката да си бера зеленчуци, иначе спасение няма!Разбира се и това е трудно - ГЕРБ и водата вдигнаха до налудничави стойности, ама съм благодарен че поне я има, че вижте Перник...От 1990г. до сега водата се е вдигнала почти 100 пъти, т.е. поскъпнала е с 10 000%! Явно построихме светлия герберизъм...