6 неща, които косата разкрива за здравето ви

Косопадът често се дължи на високи нива на стресови хормони
15 яну 2020 09:56, Михаела Лазарова
0
6 неща, които косата разкрива за здравето ви
Снимка: Istock

Много жени третират косата си по всякакви начини, за да изглеждат добре. Красивата прическа изисква жертви. Боядисване, сушене, нагряване, къдрене, разресване, изправяне са само част от начините, по които третираме косата си, за да имаме перфектната прическа. Всички те отслабват здравето на косъма и могат да предизвикат косопад и различни проблеми с косата и скалпа.

Освен третирането обаче има и други вътрешни състояния, които могат да предизвикат промени в косата.

Какво може да ни подскаже състоянието на косата ни за вътрешното ни здраве?

Косопадът е най-плашещият проблем, свързан с женската коса. Той може да се дължи на различни здравословни проблеми и други моментни състояния. Кои са те?

Нарушена функция на щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза отделя хормони, които играят ключова роля в редица процеси в тялото. Тя влияе и на състоянието на косата. Косопадът може да се дължи както на понижена, така и на повишена функция на щитовидната жлеза. Всякакви отклонения от нормалния хормонален статус могат да са в основата на проблема със загубата на коса.

Имате инфекция

Различни инфекции могат да са в основата на засегнатата ви коса. Гъбичните инфекции са най-честите причинители на косопад. Бактериалните инфекции също биха могли да са причинители на косопад, тъй като възпалението може да засегне космените фоликули, а това засяга формирането и растежа на нови косми.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: косакосопадинфекция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари