За какво помага сиропът от джинджифил?

Може да си го приготвите у дома
22 яну 2020 10:08, Михаела Лазарова
1
За какво помага сиропът от джинджифил?
Снимка: istock

Джинджифилът все по-често намира място в нашите кулинарни рецепти. Пресен или сушен, добавяме го към ястия, супи, фрешове или го комбинираме с мед и орехи за силен имунитет. С него може да се приготви и чудесен сироп, който да добавяте към вашите закуски с овесени ядки, чай или да приемате от него по няколко лъжици на ден. За какво помага сиропът от джинджифил и как да си го приготвите?

За по-добро храносмилане и метаболизъм

Сиропът от джинджифил съдържа определени летливи масла, които стимулират производството на слюнка, която подпомага процеса на храносмилане. Джинджифилът в комбинация с меда и канелата, може да помогне и при подуване на корема, запек.

Помага при настинка

Джинджифилът има невероятни антибактериални свойства, което го прави подходящ за приготвяне на напитка, която да подсили имунитета по време на настинка и грип. Консумацията на сироп от джинджифил спомага за облекчаване на напрежението в синусите, действа отхрачващо и облекчаващо болките в гърлото.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От сигурен източник знам, че ракията-джинджифиловка била любима на дядо игумен на един манастир, не казвам на кой. А ядо игумен разбира от тези неща!