Полезни храни, балансиращи тялото

За повече енергия и жизненост
10 фев 2020 22:30, Михаела Лазарова
1
Полезни храни, балансиращи тялото
Снимка: istock

Всички сме чували за чакрите. Те са енергийни центрове, разположени в цялото ни тяло, които ни помагат да останем балансирани и да се свържем със своята духовна същност. Редица фактори могат да нарушат този баланс, като стрес, неправилно хранене, липса на грижа за тялото. Вижте кои храни могат да ви помогнат да ги балансирате и да върнете своята жизненост, енергия.

Коренова чакра

Кореновата чакра е разположена в основата на гръбначния стълб и кореспондира с вибрационната честота на сигурност, стабилност. За да се балансира тази чакра, разходките из природата и медитацията са от съществено значение. Консумацията на някои храни също може да допринесе. Добавете към менюто си храни с червен цвят, като ябълки и нар, моркови, репички и цвекло, червен боб, киноа, червен пипер, лют червен пипер.

Сакрална чакра

Сакралната чакра се намира точно под пъпчето в долната част на корема и управлява нашата сексуалност, креативност и емоции. Тя е представена от оранжевия цвят, който корелира с радостния живот.

Когато балансирате тази чакра ще се почувствате по-добре да вървите с потока на живота, да се изразявате творчески, да имате хармонични отношения с другите, да обичате и уважавате тялото си. Вашите храни за баланс на сакралната чакра са портокали, манго, бадеми, орехи, сусам, канела, рожков и джинджифил.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари