6 ползи от всекидневната консумация на овесени ядки

Ще се чувствате сити по-дълго
14 фев 2020 19:12, Михаела Лазарова
0
6 ползи от всекидневната консумация на овесени ядки
Снимка: istock

Овесените ядки са изключително полезна алтернатива на сладките и тестени закуски, които носят изключително много излишни калории и почти никаква съществена хранителна стойност. Овесените ядки са с пълнозърнеста структура. Богати са на множество важни хранителни вещества, даващи енергия и подпомагащи добрия метаболизъм, от който произтичат всички функции в тялото.

Какво ще се случи в тялото ви, ако ядете овесени ядки всеки ден?

Ще усетите ефекта на антиоксидантите

Овесът е истинска суперхрана и като такава той е изключително богат на антиоксиданти. Те потискат възпалението в различни части на тялото, тъкани и органи, което подобрява здравословното състояние и метаболитните процеси, и освен това запазват младостта на клетките за по-дълго.

Овесът съдържа повече от 20 уникални полифенола, които имат силна антиоксидантна активност. Редовната консумация на овесени ядки допринася за превенцията на сърдечносъдови заболявания, лош холестерол, диабет, възпаления на нервната система.

Ще повишите приема на важни макроелементи

Овесените ядки са източник на протеини с високи качества. Като пълнозърнест продукт той съчетава голямо количество фибри със сложни въглехидрати, растителни протеини и мазнини. В него се съдържат още витамини от група В и желязо. Ако ежедневният ви хранителен режим съдържа порция овесени ядки със сигурност организмът ви ще получава много повече и по-качествени хранителни вещества всеки ден, отколкото ако ядете филия хляб или сандвич например.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари